15 / 05 / 2024

Konut kredisi borcunu erken ödeme

Konut kredisi borcunu erken ödeme

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre artık konut kredisini erken ödemek isteyen tüketiciye indirim yapılacak.Taslağa göre borcunu erken ödeyen tüketici, tüm faiz ve masraflarda indirime hak kazanacak.

Ölen kişinin ev kredisi borcunu kim öder?

Konut kredisi çekerek ev alan kişi hayatını kaybettiğinde kalan ödemelerin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, Ölen kişinin ev kredisi borcunu kim öder? İşte detaylar...

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Yargıtay'dan konut kredisi borcunu yapılandıranlara müjde!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay İlamı gereğince, konut kredisi borcunu yapılandıran tüketiciler, yapılandırma masrafını geri alabilecek..

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini indirdi!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, "Bankamızdan daha önce kullandığı konut kredisi borcunu yapılandırmak isteyen müşterilerimize 1,09 aylık faiz oranı uygulayacağız." dedi.

Konut kredisi erken ödeme yönetmeliği!

Konut finansmanı sözleşmesi imzalayan tüketiciler kredi borcunu erken ödeme hakkına da sahip oluyor. İşte konut kredisi erken ödeme yönetmeliğinde açıklanan hak ve sorumluluklar..

Konut kredisi erken ödeme 2015!

Konut kredisi kullanan tüketicilerin, borcunu ödeme planından daha kısa sürede ödeme hakları bulunuyor. Peki, konut kredisi erkenden ödenirse ne olur? İşte konut kredisi erken ödeme 2015 esasları..

Konut kredisi borcunu erken ödeyene indirim fırsatı!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre artık konut kredisini erken ödemek isteyen tüketiciye indirim yapılacak.Taslağa göre borcunu erken ödeyen tüketici, tüm faiz ve masraflarda indirime hak kazanacak.

Konut kredisi temerrüt faizi 2015!

Konut kredisi kullanan bir tüketicinin borcunu ödemeyerek temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi 2015 nedir?

Konut kredisi borcunu erken ödeyene indirim geliyor!

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak.

Konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri!

Kredi transferi kanunen verilmiş bir hak olup; konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor. İşte konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri..

Konut kredisi kapama cezası var mı yok mu?

Konut kredisi erken kapama işleminde, bankalar borcunu erken ödeyen tüketicilerden "erken kapama cezası" adı altında belirli miktarda ceza kesiyordu. Peki son yasal düzenlemelere göre, konut kredisi kapama cezası var mı yok mu?

Konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları!

Kredi borcunu erken ödeyen bu nedenle "erken kapatma ücreti" adı altında yüzde 2'lik para kesintisine maruz kalan tüketiciler, ödedikleri bu bedelin iadesini bankadan isteyebiliyor. İşte konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları..

Konut kredisi borcunu erken ödeme Haberi

Konut kredisi borcunu erken ödeme

Bakanlığın hazırladığı 23 yönetmelikten sonuncusu olan Konut Finansmanı Yönetmeliği taslağına göre borcunu erken ödeyen tüketici, tüm faiz ve masraflarda indirime hak kazanacak. Tüketicinin yazılı ve açık talebi olmaksızın krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak.


FAİZDE İNDİRİM YAPILACAK

Tüketici Kanunu kapsamında hazırlanan 23 yönetmelikten sonuncusu olan Konut Finansmanı yönetmeliği, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Düzenlemeyle tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilecek. Konut finansmanı borcunun tamamını veya bir kısmını erken ödeyen tüketiciye erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılması zorunlu olacak.


ÜCRET ALMA DÖNEMİ BİTTİ

Yeni ödeme planı, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla tüketiciye verilecek. Bu işlemler dolayısıyla tüketiciden erken ödeme tazminatı dışında herhangi bir isim altında ücret talep edilemeyecek. Sözleşmede belirtilmek suretiyle...