02 / 05 / 2024

Konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri!

Konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri!

Kredi transferi kanunen verilmiş bir hak olup; konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor. İşte konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri..



Konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri!

Kredi transferi kanunen verilmiş bir hak olup; konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor.


Diğer ifade ile bir bankadan kullanılan bir kredi, bir başka bankaya transfer edilebiliyor. Ancak bu uygulama her bankada farklı şekil ve şartlarda uygulanıyor.


Örneğin, başka bankadan kullanılan konut kredisi taksitlerini azaltmak için konut kredisi başka bankaya transfer edilebiliyor.


Tüketici mevcut bankadan faiz indirimi talebinde bulunabilir. Kuruluş tüketicinin verimliliğini ve kalan anapara tutarını göz önünde bulundurarak faiz indirimi talebini değerlendirir. Kuruluş, talebi karşılamama hakkına sahiptir.


Genellikle kredi tutarı diğer bankaya aktarılmak suretiyle kullandırılıyor. 120 aya kadar vade imkânı ile konutun ekspertiz değerinin %75'ine kadar kredi kullanılabiliyor.


Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor. Ayrıca, kredi vadesi boyunca hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası yapılıyor.


Bu nedenle, borç tutarı düşük, kalan vadesi kısa ve sağlanacak faiz avantajı az olan krediler için refinansman yapılmaması daha karlı oluyor. Ancak tam tersi durumlarda, kredi transferi ve kredi yapılandırmalarının yapılması faydalı oluyor.



Konut kredisinin başkasına devri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön