07 / 05 / 2024

Konut kredisi ek geliri

Konut kredisi ek geliri

Konut kredisi faiz oranlarının son 1 yılda yüzde 0.85’lerden yüzde 1.10 bandına yükselmesi, ev almak isteyen tüketicilere ek yüzde 14 maliyet olarak yansıdı.

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

En uygun konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Son haftada konut kredisi için gelen ek teşvikler ve bankaların arzını artırmaya yönelik destekler sonrasında kredi pazarı hareketlendi. En uygun konut kredisi faiz ne kadar oldu?

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Kamu bankaları kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü. Peki kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

VakıfBank konut kredisi faiz oranları!

VakıfBank konut kredisi faiz oranları ne kadar? VakıfBank konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

Ziraat Bankası konut kredisi maliyeti ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisine ek hangi sigortaları zorunlu tutuyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisine ek uyguladığı masraflar ve konut kredisi hesaplama maliyetleri ne kadar?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları 2019!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar neler?

Akbank konut kredisi hesaplama 2019!

Akbank konut kredisi faiz oranları ne kadar? Akbank’tan konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor? Konut kredisine uygulanan ek masraflar neler?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları!

Ziraat Bankasının konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar nelerdir? Hangi sigortalar konut kredisi kullanımında zorunlu tutuluyor. Ziraat Bankası konut kredisine ne kadar masraf uyguluyor?

Konut kredisi faizleri dövizden nasıl etkilendi?

Döviz kuru Merkez Bankası’nın ek sıkılıştırmaları kaldırması ve ABD ile yaşanan ilişkiler sonucu tekrar yükselişe geçti. Konut kredisi faiz oranları döviz kurundan nasıl etkilendi? Tüm Bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı listeledi.

Ziraat Bankası emeklilere özel konut kredisi kampanyası!

Ziraat Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında en düşük konut kredisi faiz oranlarına ek emeklilere özel fırsatlar sunuyor...

ICBC Bank konut kredisi masrafları ne kadar?

Kampanyalı konut kredisi ürünü kapsamında yüzde 1.60 faiz oranı sunan ICBC bank konut kredisine ek olarak ne kadar masraf uyguluyor?

QNB Finansbank konut kredisi masrafları ne kadar?

QNB Finansbank konut kredisine ek ne kadar masraf uyguluyor. Sigortalar dahil konut kredisi masrafları ne kadar?

ING Bank konut kredisi masrafları ne kadar?

ING Bank konut kredisine ek olarak ne kadar masraf alıyor? Sigorta kullanılması halinde konut kredisi faizleri ne kadar düşüyor?

Konut kredisi ek geliri Haberi

Konut kredisi ek geliri

Geçen yıla yüzde 0.85 aylık faiz oranıyla başlayan konut kredileri, yıl içerisinde yurt içinde ve yurt dışındaki belirsizlikler ile olumsuz gelişmeler yüzünden son bir yılda yüzde 1.10 bandına yükseldi. Konut kredisinde gerçekleşen aylık faiz oranı artışı, ortalama 25 baz puanı buldu. Faiz artışı en çok orta ve alt gelir grubundaki tüketiciyi vurdu. Yapılan araştırmalarda elde edilen verilere göre, Türkiye genelinde tüketiciler konut alımında ortalama 100 bin lira kredi kullanıyor.


TAKSİT YÜKSELDİ

Buna göre, alacağı ev için konut kredisi çeken vatandaşın sadece bu konudaki maliyeti 22 bin lira arttı. Ocak 2015’te 100 bin liralık 10 yıl vadeli konut kredisi çeken bir vatandaş toplamda 159 bin lira öderken, bu rakam Ocak 2016’da 181 bin liraya çıktı. Artan faiz yükü, konut kredisi için ödenen...