04 / 05 / 2024

Konut kredisi kullandırımlarındaki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti

Konut kredisi kullandırımlarındaki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti

Şeker Finans Pazarlama Müdürü Mustafa Sedefoğlu, Milliyet Gazetesin' nin sorularını yanıtladı. Mustafa Sedefoğlu konut kredisi kullandırımlarında ki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti iadesinin mümkün olmayacağını belirtti.

Konut kredisinde faizler yükseliyor mu?

Kamu bankalarında aylık yüzde 1,2-1,44 arasında değişiklik gösteren oranlarda konut kredisi kullandırılırken özel bankalarda yüzde 2,5-2,75 arasında kredi faizleri bulunuyor. Konut fiyatlarındaki hızlı yükselişler dikkate alındığında konut kredisi talebinin oldukça gerilediği belirtiliyor...

Kamunun konut yatırımları azaldı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı İsmet Özkul, bugünkü köşesinde kamunun konut yatırımlarını kaleme aldı. İşte İsmet Özkul'un 'COVID-19 yılında kamu yatırımlarındaki garip denge' başlıklı yazısı...

Faik Öztrak'tan konut kredisi açıklaması!

Parti Genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son bir senede 378 milyar liralık tüketici ve konut kredisi kullandırıldığı dile getirdi.

Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı!

Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre; Mart 2021'de bireysel kredilerin yüzde 32’si konut kredilerinden oluştu. Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı.

Şubat'ta 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, Şubat ayına yönelik kredi stok rakamlarını açıkladı. Buna Şubat ayında 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı. 

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler Temmuz'da 2 trilyon 733 milyar TL, bireysel krediler 792 milyar TL olarak kaydedildi. Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı.

Halkbank 55 bin müşterisine 12,9 milyar TL konut kredisi kullandırdı!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada, "Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranlarını sunduğumuz Avantajlı Konut Kredisi ile 55 bin müşterimize 12,9 milyar TL kredi kullandırdık" dedi.

Mayıs 2020'de 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Mayıs ayında 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullanırken, bankaların kullandırdığı bireysel kredi hacmi de Mayıs sonu itibarıyla 658 milyar TL oldu...

Günde 1.1 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

Konut kredisi hacmi 3 Temmuz'da 239 milyar 44 milyon TL oldu. 29 Mayıs-3 Temmuz arasındaki 5 haftada bankalar her iş gününde ortalama 1.1 milyar lira tutarında yeni konut kredisi kullandırdı...

Mart ayında 32 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

TBB Risk Merkezi'nin "Mart 2020 Bülteni" yayımlandı. Buna göre, bireysel kredilerin yüzde 33'ünü konut kredilerinden oluştu. Mart ayında ise 32 bin kişi ilk defa konu kredisi kullandı...

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konutunu paylaşarak ödemelerini düşürmek isteyenler için azami 5 kişiye kadar ortak konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası'ndan 0.79 faizli konut kredisi!

Ziraat Bankası Ekonomik İstikrar Kapsamı tedbirleri kapsamında 0.79 faiz oranı ile ihtiyaç ve konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası 0.79 faizli kredi koşulları ve detayları neler?

Konut kredisi kullandırımlarındaki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti Haberi

Konut kredisi kullandırımlarındaki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti

Şeker Finans Pazarlama Müdürü Mustafa Sedefoğlu, Milliyet Gazetesin'nin sorularını yanıtladı. Sedefoğlu konut kredisi kullandırımlarındaki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti iadesinin mümkün olmayacağını belirtti.


Soru: 200.000 TL tutarında bir ev bulduk ve satıcıyla anlaştık. 150.000 TL kredi için bankaya başvurduk. Kredimiz kısa sürede onaylandı ama evi görmeye gelen ekspertiz firması, evin değerini 180.000 TL olarak belirlemiş. Banka yetkilisi de, bu durumda bize en fazla 135.000 TL verebileceğini söylüyor. Şimdi zor duruma düştük. Bu firmalar evin fiyatını neye göre belirliyorlar? Ekspertiz yapılması için para da vermiştik. Bu durumda ne yapmamız lazım?


Cevap: Bankalar evin değerini belirlerken, anlaşmalı oldukları ekspertiz firmalarının raporlarını baz almak zorundalar. Bu firmalar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından lisans verilerek çalışan şirketler olup, gayrimenkulleri değerlerken birçok kriteri göz önüne alıyorlar ve...