10 / 05 / 2024

konut kredisi raporu 2013

konut kredisi raporu 2013

Konutkredisi.com.tr 2013 ilk çeyrek verilerini içeren ‘Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporu’nu yayınladı...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

Konut kredisi talebi bankacılık sektörünü olumlu etkiliyor!

Bej Kitap Raporu'nda ev fiyatları ve satışlarının artmaya devam ettiği vurgulandı. Raporda, aynı zamanda yükselen konut kredisi talebinin ülkedeki bankacılık sektörünü olumlu etkilediği kaydedildi.

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması gerekiyor. Bu rapor için belli bir ücret ödeniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin evleri banka tarafından gönderilen eksper tarafından inceleniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

konut kredisi raporu 2013 Haberi

konut kredisi raporu 2013


Konutkredisi.com.tr’nin her ay yapılan binlerce konut kredisi başvurusu, Merkez Bankası ve BDDK verilerini kullanarak derlediği ‘Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporu’na göre, kadınların en çok konut kredisi talebinde bulunduğu bölge yüzde 18 ile Ege oldu. Erkeklerin konut kredisine başvuru oranının en yüksek olduğu bölge ise yüzde 90 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi. 


Konutkredisi.com.tr 2013 ilk çeyrek verilerini içeren ‘Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporu’nu yayınladı. Buna göre senelik faiz oranları yüzde 8 seviyesine kadar gerileyerek tarihi dip seviyeleri gören konut kredileri ilk çeyrekte yüzde 28 oranında büyüme gösterdi.


Konutkredisi.com.tr tarafından konut kredisi talep ve kullandırım verileri analiz edilerek hazırlanan raporun 2013 ilk çeyrek sayısı dikkat çekici sonuçlar içeriyor rapora göre Konut kredisi talebinde ağırlığın yüzde 86 ile evli erkeklerde olduğu Türkiye’de, kadınların konut kredisi...