29 / 04 / 2024

konut kredisi yönetmeliği

konut kredisi yönetmeliği

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

Konut kredisi yönetmeliği!

Konut finansmanı kapsamında doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankaların sorumlulukları ile tüketicilerin hakları kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte konut kredisi yönetmeliği...

Faizsiz konut kredisi yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

21 Eylül 1991 tarihli ve 20998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Konut kredisi işlemleri mevzuatı!

31 Aralık 2013 tarihinde 28868 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte konut kredisi işlemleri mevzuatına yer veriliyor...

2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler?

Konut kredisi alırken bazı belgelerin ilgili bankaya teslim edilmesi gerekiyor. Peki 2023 yılında 2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler? İşte detaylar...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Konut kredisi faiz oranları için kritik günler!

Bankaların konut kredisi faiz oranları için kritik günler içindeyiz. Barış Pınarı Harekatı’nda tanınan 120 saatlik süre dün gece saatlerinde sonra erdi. Operasyona ara verilmesiyle düşüşe geçen dolar tekrar yükselir mi?

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

TOKİ faizsiz konut kredisi yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konu İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Site kat mülkiyeti yönetmeliği!

Site kat mülkiyeti yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik'te konut sitelerinde alınacak kat mülkiyeti esasları yer alıyor. İşte site kat mülkiyeti yönetmeliği metni..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlükte!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği ile birlikte tüketicilerin korunması amacıyla birçok yeni düzenleme getirildi. Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketicinin, vadesi gelmemiş taksitlerini ödeyebilmesi veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilmes

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Ön ödemeli konut satışları yönetmeliği!

Ön ödemeli konut satışların nasıl yapılacağına dair yasal hükümlere 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer veriliyor. İşte, ön ödemeli konut satışları yönetmeliği!

konut kredisi yönetmeliği Haberi

konut kredisi yönetmeliği

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği, 28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak Resmi Gazete yayın tarihinden itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek yönetmelik için süre doldu.


28 Kasım 2015 tarihi itibariyle konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. 


Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu yönetmelik konut finansmanı sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenliyor.


Konut finansmanı sözleşmesi (konut kredisi sözleşmesi) Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşme oluyor.


Yönetmelik kapsamında konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili ele alınan düzenlemeler:

Sözleşme öncesi bilgilendirmenin şekli

Sözleşme öncesi bilgi formu

Kredi talebinin sonucu...