27 / 04 / 2024

konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır

konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır

Kredi başvurusunun onaylanması ve sözleşmenin imzalanması için kişinin ve evin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Onaylanan kredi ödemesi kime yapılır? Konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır?

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Konutta alıcı ve satıcılardan 'faizler düşsün' talebi!

TÜİK, Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Rakamlara bakıldığında, Şubat'ta konut satışlarının yüzde 31.6 azaldığı görülüyor, azalmada ipotekli satışların gerilemesinin rolü büyük. Sektörün iyileşmesi içinse alıcı ve satıcıların ortak talebi ise faiz oranlarının düşürülmesi oldu...

Konut kredisinde 0,69 beklentisi!

Merkez Bankası'nın son faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Konut kredisinde faizlerin yüzde 0,69'lara düşmesi bekleniyor.

Satıcılar İnşaat Mühendislik Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Satıcılar İnşaat Mühendislik Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Kovan tarafından kuruldu.

Konut kredisinde doğru vadeyi seçen daha az ödüyor!

Konut kredisinde uzun vadeler toplam borcu daha da artırıyor. Vade seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekiyor. 200 bin liralık krediyi, 15 yıl değil de 10 yıllık çekerseniz 87 bin lira daha az ödersiniz. 

Konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faiz oranları ile kredi çekenler bankalar tarafından başlatılan 0.99 konut kredisi kampanyası ile yapılandırma müjdesi beklemeye başladı. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yüksek faiz oranlarından ev almaya cesaret edemeyenler faiz indirimiyle birlikte ev sahibi olmanın hayalini tekrar kurmaya başladı. Kamu bankaları konut kredisinde faizleri yüzde 0,99'a indirdi. Peki konut kredisi almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler neler? 

Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

Dolandırıcıların yöntemleri bitmiyor. Son olarak hayali konut satıcıları ve sanal para vurguncuları türedi. Firmaların sahipleri ünlü isimleri de kullanıp birçok vatandaşı kandırdı.

Konut kredisinde peşinat nasıl hesaplanır?

Konut kredisi peşinatı, gayrimenkul değerleme uzmanının daireye biçtiği değerin  en az  yüzde 20'si oluyor. Yani 200 bin TL değer biçilen bir ev için en fazla 160 bin TL konut kredisi kullanılabiliyor. Peki, Konut kredisinde peşinat nasıl hesaplanır?

Konut kredisinde yapılandırma ne zaman yapılmalı?

Ziraat Bankası’nın faiz indirimi sonrasında 200.000 TL konut kredisi kullanan tüketici 5 ay önceye kıyasla 132.600 TL daha az faiz ödeyecek. Peki güncel faizlerle konut kredisinde yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

2018'in 11 ayında 969 bin 881 konut senetle satıldı!

İpotekli satışların düşüşle başladığı 2018'e senet ve peşin alımlar ise yükselişle başladı. 2018'in 11 ayında 969 bin 881 konut senetle satılırken, 269 bin 672 konut ipotekli olarak satıldı..

Konut fiyatlarını alıcı değil, satıcı belirliyor!

Gayrimenkul sektöründe gelinen son noktayı değerlendiren Tapu com CEO’su Emre Erşahin, “Fiyatlar bugüne kadar sıcak paranın etkisiyle şişti. Şu an müteahhitler ve satıcılar fiyat kırmamak için direnç gösteriyor. Direnç olduğu için dibi görmesi biraz zaman alacak” diye konuştu.

Yüzde 0,98 faizli konut kredisinde ödemeler nasıl oluyor?

Ziraat Bankası öncülüğünü başlattığı konut sektörüyle işbirliği kampanyası kapsamında VakıfBank ve HalkBank %0.98 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Kamu Bankalarının yüzde 0.98 faizli konut kredisinde aylık ödemeler ve toplam geri ödeme miktarları ne oluyor?

konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır Haberi

konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır

Konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır?

Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmeye deniyor.


Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmuyor. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan konut finansmanı kuruluşu, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremiyor.


Kredi başvurusunun onaylanması ve bu sözleşmenin imzalanması için kişinin ve evin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Aranan koşullara uygunluğun sağlanması halinde kredi başvurusu onaylanıyor.


Onaylanan kredi ödemesi, kredi sözleşmesine imza atan kimseye yapılıyor. Ancak konut kredilerinde durum değişkenlik gösterebiliyor. Buna göre, konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır? Konut kredisinde ödeme kime yapılır?


Birçok banka, konut kredisi onaylandıktan sonra ödemeyi...