09 / 05 / 2024

konut kredisinde yapılan sigortalar

konut kredisinde yapılan sigortalar

Mesken sahibi olmak için konut kredisi kullanan kimselere, bankalar tarafından birtakım sigortalar yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hangi sigortalar zorunlu oluyor? Hangi sigortalar zorunlu olmuyor?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

Mahkeme, çekilen konut kredisi sırasında yapılan hayat sigortası ile ilgili olarak milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren önemli bir karar verdi. İşte o karar...

İzmir Seferihisar'daki zeytinliğe konut mu yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Sığacık ve Batı Akarca Planlama Bölgeleri Belediye Meclisince kabul edilmişti. Hazırlanan ve kabul edilen projeye itiraz edilmişti. Yapılan itirazlar sonrasında güncellenen plana 'konut alanı' bölgesi eklendi.

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 

Konut kredisinde yapılandırma koşulları!

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da artmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Nasıl yapılır?

En çok konut satışı yapılan ilçe Esenyurt oldu!

Ocak-ağustos döneminde en çok konut satışı yapılan ilçe 23 bin 79 adetle Esenyurt oldu...

konut kredisinde yapılan sigortalar Haberi

konut kredisinde yapılan sigortalar

Konut kredisi alırken hangi sigortalar zorunlu?

Mesken sahibi olmak için konut kredisi kullanan kimselere, bankalar tarafından birtakım sigortalar yapılıyor. Bu sigortaların çoğu zorunlu olmayıp, ancak kullanıcılara zorunluymuş gibi beyan ediliyor.


Peki, konut kredisi alırken hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken hangi sigortalar zorunlu değil?


Kredi kullandırım aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu olan sigorta DASK olup; bu sigorta dışındaki sigortalar isteğe bağlı oluyor.


Örneğin hayat sigortası, konut sigortası gibi sigortaların kanuni zorunluluğu bulunmuyor. Peki, zorunlu sigorta olan DASK nasıl yapılır?


DASK için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım...