27 / 04 / 2024

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

Mahkeme, çekilen konut kredisi sırasında yapılan hayat sigortası ile ilgili olarak milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren önemli bir karar verdi. İşte o karar...



Milyonlarca kişinin farkında olmadığı bir durum,  Ankara  11. Tüketici Mahkemesi’nde açılan bir dava ile ortaya çıktı. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, O. E. isimli vatandaş, 30 Kasım 2012'de  özel bir bankadan 67 bin 500 liralık bir konut kredisi kullandı. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, vatandaş, konut kredisi kullanırken kendisine hayat sigortası yapıldı ve sigorta sebebiyle de 699 liralık bir tutar alındı. O. E. kredi taksitlerini 5 seneye yakın bir süre hiç aksatmadan ödedi. Fakat E. 2017 yılında yaşamını yitirdi. Çocukları, babalarının vefatından sonra da 2020'ye kadar kredi taksitlerini ödemeye devam etti.

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

ÖDEMELERİ GERİ İADE EDİN

Yaşanan bu süreçte, O.E.’nin çocukları, konu ile ilgili olarak yaptıkları araştırmalarda babalarının kredi çekerken kendisine hayat sigortası yaptırdığını öğrendi. Bankaya başvuru yaptı ve kalan kredi borcundan sorumlu olmadıklarını, babalarının vefatından sonra gerçekleştirilen kredi ödemelerinin de iadesini istedi. Banka konuyla ilgili olarak olumsuz yanıt verince O. E.’nin mirasçıları, avukatları Fırat Bilici aracılığıyla Ankara 11. Tüketici Mahkemesi’ne konuyla ilgili olarak dava açtı ve “murisinin davalı bankadan kullanmış olduğu krediden kaynaklı ödenmeyen taksitler için borçlu olunmadığının tespiti ve davacılar tarafından murisin vefatından sonra, ödenen taksitlerin tahsilini” talep etti.

 


Geri Dön