24 / 07 / 2024

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

Mahkeme, çekilen konut kredisi sırasında yapılan hayat sigortası ile ilgili olarak milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren önemli bir karar verdi. İşte o karar...




VATANDAŞA BİLDİRSEYDİN

Bu durumda, davalı bankanın ilk yıl yapılan sonrasında yapılmayan hayat sigortasının yenilenmesine ilişkin bildirim yapma yükümlülüğünün bankada olduğu ve bu yükümlülüğü yerine getirmediği gibi bildirim yapıldığına ilişkin bir iddiası da olmadığı, bu nedenle davanın kabulü ile davacılar tarafından dava tarihine kadar ödenen taksitlerin dava ve ıslah tarihleri dikkate alınarak dava konusu alacak ticari işletmesi ile ilgili olduğundan avans faizi ile tahsiline ve dava tarihine kadar ödenen taksitlerin avans faizinin davalıdan tahsiline ayrıca konut kredisinden kalan bakiye borçtan dolayı borçlu olmadıklarının tespitine karar verilmiştir.”

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

BANKALAR KEYFİ Mİ DAVRANIYOR

Ailenin avukatı Fırat Bilici, Hürriyet gazetesinde yaptığı açıklamada mahkemenin örnek bir karar verdiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Bu karar ile hayat sigortası yapmış olan ancak hayat sigortasını uzatmak için müşterisine bildirim yapmayan banka sorumlu tutulmuş ve kredi borcundan geride kalan mirasçıların sorumlu olmadığına karar verilmiştir. Birçok kişi bankaların bu keyfi uygulaması sebebiyle zarar görmekte. Bu sebeple hayat sigortası yaptırmış olanların daha sonra bu sigortanın süresini kontrol etmeleri ve uzatma yapılmadıysa uzatmaları gerekmektedir” 

Konut kredisinde faizler yükseliyor mu?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Konut kredisi faizleri Ocak 2022'de ne oldu?

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!


Geri Dön