24 / 07 / 2024

Konut kredisinin başka bankaya taşınması

Konut kredisinin başka bankaya taşınması

Konut kredisi; banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, daha önceden kullanılan konut kredisi başka bankaya taşınabilir mi?

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri kaç TL? 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu!

Yeni bir ev almak isteyenler geçtiğimiz aylarda müjdelenen 0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitlerini araştırıyor. İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu...

Ev almayı düşünenler dikkat! İşte 2 milyon TL ve 3 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut kredisi taksitleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 2 milyon TL ve 3 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri kaç TL?

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

0.69 faizli konut kredisinin aylık ödemesi kaç TL? 400 bin, 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon TL hesaplama tablosu!

0.69 faizli konut kredisinin müjdelenmesinin ardından pek çok kişi de aylık taksitleri araştırmaya başladı. Peki 400 bin, 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? 

TOKİ 4 bin 848 TL taksitle sudan ucuza konut satacak! Başvurular yarın resmen başlıyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 bin 848 TL taksitle sudan ucuza konut satacak. Proje için başvurular yarın resmen başlıyor. Kaçırmayın...

TOKİ şimdi de 2 bin 491 lira taksitle konut satacak! Başvuru tarihleri resmen açıklandı! Kaçırmayın! 

TOKİ şimdi de 2 bin 491 lira taksitle konut satacak... Başvuru tarihleri resmen açıklandı... Kaçırmayın... İşte düşük taksit bedelleri ile konut sahibi olunabilen o TOKİ projesi...

Orta gelirliye konut projesinde taksitler kaç lira olacak? Kim ne kadar ödeyecek? Hemen bu rakamlara bakın! 

Orta gelir grubuna yönelik Yeni Evim konut kampanyasının 16 Ocak 2023 tarihi itibarıyla başlayacağı açıklandı. Orta gelirliye konut projesinde taksitler kaç lira olacak? Kim ne kadar ödeyecek? Hemen bu rakamlara bakın! 

TOKİ'den 2023 müjdeleri peş peşe geldi! Tam 1.594 TL taksitle konut satacak! Başvuruları sakın kaçırmayın! 

TOKİ'den 2023 müjdeleri peş peşe geldi... Tam 1.594 TL taksitle konut satacak... Başvuruları sakın kaçırmayın...

10 soruda TOKİ İstanbul Tuzla 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Tuzla Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da 50.000 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ İstanbul Tuzla Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Silivri 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Silivri Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da 50.000 konut yapılacak. Peki, TOKİ İstanbul Silivri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Çatalca 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Çatalca Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da 50.000 konut yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Çatalca Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir 2022 Sosyal Konut Projesi! Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile resmen başlamış bulunuyor. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da da yeni projeler yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisinin ardından zorunluluk getirildi! Ev sahiplerine sıkı takip! Bakanlık resmen duyurdu!

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisinin ardından yeni düzenlemelere de start verildi. Ev sahiplerine sıkı takip başladı. İşte ayrıntılar...

Konut kredisinin başka bankaya taşınması Haberi

Konut kredisinin başka bankaya taşınması

Konut kredisi başka bankaya taşınabilir mi?

Konut kredisi; banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak tanımlanıyor.


Konut kredisi kullanan tüketicilerin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Örneğin, konut kredisi faizleri düşmüşse kredisini önceden almış tüketici bundan yararlanmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi başka bankaya taşınabilir mi?


Konut kredisi başka bankaya taşıma:

Kanunen verilmiş bir hak olan kredi transferi, Konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor. 


Bunun için ilk kredi borcu vade tarihinden önce kapatılacağından kapama sırasında erken ödeme ücretinin ödenmesi gerekiyor.


Erken ödeme tazminatı gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın kalan vadesine göre kesilen tazminat değişiyor.


Kalan vadesi;

- 36 ayı aşmayan kredilerde yüzde...