06 / 05 / 2024

Konut kredisinin tamamının erken ödenmesi

Konut kredisinin tamamının erken ödenmesi

Konut kredisinin tamamının erken ödenmesi durumunda, erken ödeme taksit tarihinde yapılıyorsa ne oluyor? Erken ödeme iki taksit tarihi arasında yapılıyorsa ne oluyor? İşte konut kredisi erken ödemeleri...

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

Vakıf Katılım konut finansman oranlarını yüzde 0,80'e düşürdü!

Vakıf Katılım, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine konut finansman oranlarını 1-24 ay aralığında yüzde 0,80'e, 25-60 ay aralığında yüzde 0,88'e, 61-120 ay aralığında yüzde 0,93'e indirdi.

TOKİ Palandöken 793 konut ihalesi bugün!

TOKİ Erzurum İli, Palandöken İlçesi, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi; 1. Etap 793 adet konut ihalesi bugün yapılacak.

Konut sektörünün faize duyarlılığı yüksek!

KapitalFX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, iç talebin kısa vadede iktisadi faaliyeti desteklemek için en etkili kanal olduğunu belirtti. Erkan, son dönemde konut satışlarını cezbedici bazı önlemlerin alındığını anlattı.

Ramazan kampanyaları konut sektörünü canlandırdı!

Birkaç yıldır yaz aylarına denk gelen Ramazan ayı nedeniyle düşük seyreden konut satışlarını canlandırmak için kampanyalara ağırlık veren firmalar 1 ay boyunca adeta bayram yaptı...

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut satışlarını destekleyen en önemli etken satış ofisleri!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Konut satışlarını destekleyen en önemli etkenin satış ofisleri olmasını değerlendirdi. İşte o haber...

Türkiye’deki konut satışlarının yüzde 0,6’sı Kırklareli’nde gerçekleşti!

TÜİK verilerine göre, Nisan ayında satılan 630 konut ile Kırklareli, Türkiye’de en çok konut satışı yapılan iller arasında 33’üncü sırada yer aldı. Verilere göre Türkiye’deki toplam konut satışlarının yüzde 0,6’sı Kırklareli’nde gerçekleşti.

TOKİ Isparta Gelendost 293 konut ihalesi yarın!

TOKİ tarafından İstanbul Gelendost 2. Etap Avni Paşa Mahallesinde hayata geçirilecek olan TOKİ Isparta Gelendost 293 konut ihalesi yarın yapılacak.

Yüksek faizin devam etmesi konut sektörünü vuruyor!

TİMFED Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, Merkez Bankasının faiz indirimlerine rağmen bankaların kredide yüksek faiz uygulamasını devam ettirmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Tamer Özyurt: Konut satışlarının bir miktar artması sevindirici!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye genelinde konut satışlarının bir miktar artmasını sevindirici bulduklarını bildirdi.

Gözde Girişim, Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor!

Yıldız Holding’e bağlı şirketlerden Gözde Girişim, 3 yıl önce ortak olduğu DERBY, TOKAI gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor.

Konut kredisinin tamamının erken ödenmesi Haberi

Konut kredisinin tamamının erken ödenmesi

Konut kredisinin tamamının erken ödenmesi!

Konut Finansmanı Sisteminde Erken Ödeme İndirimi ve Yıllık Maliyet Oranı Hesaplama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi aynı zamanda vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabiliyor. 


Her iki durumda da konut finansmanı kuruluşu, vadesinden önce ödenen taksitler için gerekli faiz indirimini yapmakla yükümlü oluyor. Bu halde konut finansmanı kuruluşu tüketiciden değişken ve sabit ve değişken faizin bir arada bulunduğu konut finansmanı sözleşmelerinde her hangi bir isim altında ek bir ödemede bulunmasını isteyemez.

             

Sabit faizli konut finansmanı sözleşmelerinde ise, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda erken ödeme ücreti talep...