01 / 05 / 2024

konut krediyi çekenin üstüne mi olur

konut krediyi çekenin üstüne mi olur

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Çin'de konut piyasasına bankalardan 17 milyar dolarlık destek!

Çin'deki bankalar ocak ayından itibaren emlak projeleri için 17 milyar dolar tutarında krediyi onaylayarak konut sektörüne destek verdi.

Konut kredisi borcunu erken kapatmak mantıklı mı?

Konut kredilerinde kredinin maliyetini faiz ve vade belirliyor. Faiz oranları tarihin en düşük seviyelerine düşürüldü. Peki krediyi erken kapatmak doğru mu? Konut kredisini erken kapatmanın fayda ve zararları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde doğru vadeyi seçen daha az ödüyor!

Konut kredisinde uzun vadeler toplam borcu daha da artırıyor. Vade seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekiyor. 200 bin liralık krediyi, 15 yıl değil de 10 yıllık çekerseniz 87 bin lira daha az ödersiniz. 

Bağlı konut kredisi ödemenizi durdurabilirsiniz!

Birçok inşaat firması, maketten sattığı evleri ekonomik sıkıntı sebebiyle gününde teslim edemedi. Eğer çektiğiniz kredi 'bağlı kredi' olarak geçiyorsa yani konut aldığınız firmanın anlaşmalı olduğu bir bankaysa ödediğiniz krediyi durdurma hatta anlaşmayı sona erdirme imkanınız var.

Emlak Konut 336 milyon TL kredi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2 yıl vadeli 336 milyon TL kredi kullandı. Şirket kullandığı krediyi nerede ne şekilde harcayacağı konusunda bilgi paylaşmadı...

Konut kredisi faiz oranları Ekim 2017!

Konut kredi faiz oranlarında en uygun faizle kredi veren, 120 aylık krediyi yüzde 1,04 faizle sunuyor, Yapı Kredi'yi 1,07 faiz oranıyla QNB Finansbank izliyor.

Genç yaşta konut sahibi olanların sayısı hızla artıyor!

2006'da bireysel kredi alan her 100 kişiden 28'i 18-35 yasaralığındaki kişilerden oluşurken; simdi bu rakam her 100 kişide 37'ye çıktı. Gençlerin yüzde 65'i krediyi konut için kullanıyor.

Konut kredisi hesaplama 2016!

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların konut kredisi paketlerini kullanabiliyor. Konut kredisi kullanan tüketiciler, aldıkları krediyi faizi ile geri ödüyor. İşte konut kredisi hesaplama 2016 formülü..

Müteahhitler konut kredisi faizlerinde düşüş bekliyor!

Konut kredisinde düşük faiz beklentisi arttı. Müteahhitler yakın gelecekte yüzde 1’in altının test edileceğini söyledi. Faizin 0,95’e gerilemesi ise 100 bin liralık krediyi 10 yıl vadede 25 bin 573 lira ucuzlatacak.

Konut kredisi erken ödeme cezası nasıl hesaplanır?

Konut kredisi kullanan tüketiciler isterse krediyi erkenden ödeyebiliyor. Peki, Konut kredisi erken ödenirse ne olur? Konut kredisi erken ödeme cezası var mı? Konut kredisi erken ödeme cezası nasıl hesaplanır?

Bankalar hangi durumlarda konut kredisi vermeyebilir?

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut kredisine başvurmadan önce araştırılması gerekenler!

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut kredilerine yeni bir düzenleme geldi!

Konut kredilerinde yeni dönem başlıyor. Artık bankalar kredi için tüketiciyi zorlayamayacak. Kredi taksiti için açılan hesaptan masraf alınmayacak, kredi bitince hesap kapanacak. Krediyi erken ödemek isteyene indirim yapılacak...

konut krediyi çekenin üstüne mi olur Haberi

konut krediyi çekenin üstüne mi olur

Konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Günümüzde mesken sahibi olmak isteyen kimselerin ilk başvurduğu yol olan konut kredileri ile uzun vadede düşük faiz oranlarından faydalanılabiliyor.


Kredi kullanmak isteyen kimselerin kredi geçmişleri ve kredi kullanılmak istenen mesken hakkında banka araştırmalar yapıyor. Kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor.

Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.


Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i...