04 / 05 / 2024

konut markaları simyası

konut markaları simyası

Site Yönetimleri Koordinatörü Nihat Dönmez, konut markalarının satış, imalat ve site olmak üzere 3 ayağı olduğunu belirtiyor...

Konut projelerinde spor salonlarına talep artıyor!

Spor salonu sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı, konut projelerinde spor salonlarına talebin arttığını söyledi.

2020’de artık yeni konut projeleri konuşulacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, önümüzdeki yıl konut sektörü için, "2020’de giderek yükselen satış rakamları ile yeni ortaklıkları, projeleri konuşacağız. Yeni dönemde yatırımcılar köklü ve güvenilir, katma değeri yüksek projelere imza atan markaları tercih edecekler" dedi..

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı!

Era Gayrimenkul'ün yaptığı araştırmaya göre, Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı ivme kazanırken Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları da bu ülkeye özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Coşkun Sucuk Kağıthane fabrikası konut oluyor!

Coşkun Sucuk Kağıthane fabrikasının bulunduğu alan 12 bin metrekare büyüklüğünde. Bu alanın konut markalarının yakın takibinde olduğunu, konut ve rezidans projesi olarak değerlendirileceğini söyleniyor...

Karmod, Kuveyt'te konut projesi yaptı!

Hazır yapı sektörünün markalarından Karmod, Kuveyt'te konut projesi gerçekleştirdi...

Babacan Holding basın buluşması ertelendi!

Gayrimenkul ve inşaat sektörüne kazandırdığı birçok projeyle, uzun yıllardır Türkiye'nin güvenilir konut markalarından biri olan Babacan Yapı, yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Mesa 50. yıla bir kala 100 bin konut üretti!

İnşaat sektörünün önde gelen markalarından biri olan Mesa, 50'nci kuruluş yılına bir yıl kala 100 bin konut rakamına ulaştı.

Babacan Holding basın buluşması 14 Mayıs'ta!

Gayrimenkul ve inşaat sektörüne kazandırdığı birçok projeyle, uzun yıllardır Türkiye'nin güvenilir konut markalarından biri olan Babacan Yapı, yeni yatırımlarına devam ediyor. 

Konut yatırımcısı için Projects İstanbul tasarlandı!

İstanbul’un önemli markalı konut projelerini, yapı sektörü markalarını ve lüks markalarını birleştiren Projects İstanbul, her yıl güncelleniyor.

İmgelife İzmir çok yakında satışta!

Geçmişten bugüne İzmir'de pek çok projeyi hayata geçiren, önemli konut markalarından biri haline gelen Gültekin İnşaat Mustafa Gültekin, yepyeni bir proje hayata geçiriyor.

Markalı rezidanslar, konut satışını hızlandırıyor!

Y Kuşağı ve çocuklarını büyütmüş, birikimi olan ve orta yaşı geçmiş kuşağın gereksinimi, konut pazarını rezidans yönünde geliştiriyor. Bu ihtiyaç doğrultusunda; zincir markaların işlettiği ve hizmet verdiği otel ve rezidanslarla işbirliğine giden projelerin satışı hızlanıyor.

Nazenin Konakları zincir marka oluyor!

Zincir konut markalarının son dönemde dikkat çekenlerinden biri de Nazenin Konakları. İlki Çengelköy’de yükselmeye başlayan projenin aynı isimle 2 yeni projesinin daha gerçekleşeceği açıklandı.

Türk konut sektörü Alman markalarını tercih ediyor!

Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Türk konut sektörü "Made in Germany" etiketinden vazgeçmiyor.

konut markaları simyası Haberi

konut markaları simyası

Konut markalarının üç temel ayağı vardır: Satış& Pazarlama-İmalat-Site Yönetimleri. Bu departmanları incelediğimizde ;  maddenin üç hali bu yapının simyasına  şu şekilde yansır:


Satış &Pazarlama : Gaz

İmalat: Katı

Site Yönetimleri:Sıvı


Satış& Pazarlama  süreci , satışını tamamlar ve gaz olup uçar. İmalat , ciddi projeleri hayata geçirir ve fiziki olarak katılaşıp kalır… Site Yönetimleri ise canlıdır , likit olarak akar gider… 


Bu likidite markayı vezir de ,rezil de edebilir. Çünkü  sosyal yapısı ile çalkantıya açık özeliktedir. Bu likiditeyi bir şekilde doğru yatağında doğru eğimde yüksek sakinler memnuniyeti ve sürdürülebilir  emlak değeri  debisinde  akıtmak gerekmektedir. Bu likit akmadığı sürece yosunlaşır,  kurtlanır , hatta kokar…


Bu likidin kenar bentlerini belirlemek gerekir: Bu bentler hukuki ve mali özellikte olmalıdır. Bu bentler sınırlamalardır: Her yapılan iş hukuki çerçevede ve denetlenebilir...