16 / 05 / 2024

konut metrekaresi

konut metrekaresi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yaparak vatandaşı yanıltan suçlu sayılarak cezalandırılacak.

Başakşehir Belediyesi'nden dev konut kampanyası! 4 farklı projede metrekaresi 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Türkiye Yüzyılı’na dev sosyal konut kampanyasıyla başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun açıkladığı kampanya kapsamında konutlar metrekaresi 29 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

O ilde 7 adet konut imarlı arsa satılıyor! Metrekaresi 1.100 TL'ye! 

Isparta Gönen Belediye Başkanlığı, Isparta ili, Dönen ilçesi, Kasap Mahallesi'nde yer alan 7 adet konut imarlı arsayı metrekaresi 1.100 TL'ye satıyor. Peki Isparta Gönen'deki arsaların büyüklükleri ne kadar? 

Metrekaresi 3900 lira! İşte ilçe ilçe konut fiyatları

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre sıfır konutta üç büyük şehirde en uygun fiyat Ankara'da 3 bin 900 liradan başlayan konutlardaki metrekare fiyatı 50 bin lirayı görüyor. İstanbul'da 12 bin lira ile 45 bin lira arasında değişen konut fiyatları İzmir’de ise ilçesine göre 6

O ilde konut fiyatları uçacak! Metrekaresi 6 bin 500 TL!

Hamit Demir, uzun süredir konut yatırımlarının beklemede olduğunu dile getirdi ve “Yeni ev yapılmıyor, stoklar da tükenmek üzere. Pandemiden sonra İstanbul'da ev bulmak zorlaşacak. Yeni konutlarda ise metrekare fiyatı minimum 6 bin 500 TL olacak” dedi. 

Gayrimenkul Zirvesi’nden ucuz konut formülü!

16’ncısı düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’nden ucuz konut formülü çıktı. Zirveye katılan sektör temsilcileri, metrekaresi 3 bin liraya konut satabilmek için yeni yerleşim bölgelerinin oluşturulması gerektiğini açıkladılar. 

Esta, Benesta markası ile konut üretecek!

Esta Construction Benesta markası altında, her metrekaresi çocuklu aileler için dizayn edilmiş konut projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başlıyor.

Ayazağa Vadi Koru'nun metrekaresi 8 bin TL'den başlıyor!

Toplam 242 konut, 84 ofis, 12 ticari üniteden meydana gelen Ayazağa Vadikoru projesi Invest İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. Ayazağa Vadi Koru'nun metrekaresi 8 bin TL'den başlıyor.

Ankara İncek'te konut fiyatları ikiye katlandı!

Ankara’nın İncek semti, yeni konut projeleri ile Türkiye’nin en çok değer kazanan bölgeleri arasına girdi. İncek’te 5 yıl önce metrekaresi 2 bin 500 olan konutların değeri 6 bin liraya yükselince bölge yatırımcıların akınına uğradı.

KDV'nin yükselmesi Torbalı'da konut talebini daraltacak!

MALİYE Bakanlığı'nın metrekaresi 1000 lira ve üzerinde olan konut projelerinde KDV oranının yüzde 18'e yükseltilmesine yönelik uygulaması, inşaat sektörünü tedirgin etti.

Referans Bahçeşehir'de metrekaresi 3 bin 800 TL'ye!

Her zevke hitap eden konut seçeneklerinin sunulduğu projede dairelerin metrekaresi 3 bin 800 TL'den başlıyor.

Bursa'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 20 arttı!

Bursa'da arsa azlığı, artan maliyetler ve Suriyelilerin konut ve kira fiyatlarını yukarı çektiğini anlatan Erdal Çelebi, Nilüfer'de metrekaresi 2 bin liranın altında yeni ev kalmadığını, kiraların da 3 bin liraya kadar çıktığını vurguladı.

Dairenin brüt metrekaresi nasıl hesaplanır?

Brüt metrekare, konut alım satımlarında alıcıya söylenen konut alanı olarak biliniyor. Ancak brüt alanı kapsamında bazı kullanılmayan alanlar da dahil ediliyor. Peki, dairenin brüt metrekaresi nasıl hesaplanır?

Ayışığı'nın 3. etabında ilk günde yüzde 20 satıldı!

Demir İnşaat'ın ilgi gören ve hızlı satış grafiği yakalayan 'konseptinin 3. etabı Ayışıgı Butik, Beylikdüzü'nde yükselmeye başladı. Projedeki 106 rezidans konut, metrekaresi 3.600 TL'den satışa çıkıyor.

konut metrekaresi Haberi

konut metrekaresi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat şirketleri tarafından hayata geçirilen gayrimenkul projelerinin satışlarında müşterilerle paylaşılan ‘kullanım alanları’ konusunda yeni bir düzenleme hazırladı. 81 ilin valiliğine Bakan İdris Güllüce’nin imzası ile gönderilen yazıda müteahhitlerin gayrimenkul alımlarında vatandaşın ‘kandırılma’ yoluyla kafa karışıklığına neden olduğu gerekçesiyle tanım dışı bilgilendirme yapmayan firmaların ‘suç işleyeceği’ bildirildi. 


Bundan böyle gayrimenkul projelerinde sosyal alan, otopark, galeri boşlukları ve eklentiler gibi ortak alanlar gelişigüzel ‘brüt metrekare’ olarak satış şartnamesine eklenemeyecek. 


Net ve brüt alanların tanımı sözleşmelerde tam olarak gösterilecek. Bakanlık bu doğrultuda alım-satımı yapılacak konutlara ait mimari projenin ilgili kat planlarının sözleşmeye eklenmesi, sözleşmelerde bağımsız bölüm metrekaresi ile varsa eklenti ve ortak alanların metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesini şart koştu.


YENİ TANIMLAR ŞÖYLE OLACAK


BAĞIMSIZ BÖLÜM BRÜT ALANI: Duvarlar, kolonlar, sıva payları, merpen...