07 / 05 / 2024

konut Mimar Mehpare Evrenol

konut Mimar Mehpare Evrenol

Evrenol Architects’in kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, büyüyen şehirler, yeşile dönüş gibi gelişmelerin mimariyi nasıl etkilediğini anlattı. Evrenol, yeni konutların dünyayı ve Türkiye’yi tek tipleştirdiğini düşünüyorum” diyor.

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori depreme dirençli ve uyumlu mimari çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede? Mimar Sinan Evleri fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede sorusunun yanıtı ve Mimar Sinan Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO'nun en yeni projesi Mimar Sinan Evleri ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni projesi Mimar Sinan Evleri satışa çıktı. 286 adet konutun yer aldığı Mimar Sinan Evleri, İstanbul Anadolu Yakası Sultanbeyli'de yükseliyor. 

Emlak Konut GYO Küçükçekmece projesine Dağ Mühendislik imzası!

Planlı kentleşmeye örnek teşkil eden, iz bırakan projelerin mimarı olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Küçükçekmece Gölü kıyısında hayata geçireceği yeni semtin 1. etap 1. kısım ihalesini Dağ Holding aldı.

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Mimar Osman Dağ, konut alıcılarının dikkat etmesi gereken noktalara değindi. İşte konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta...

Türkiye’de konut almak isteyenler ayda 719 TL biriktiriyor!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, Akademetre ile birlikte bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada, konut veya taşıt satın almak isteyen vatandaşların ayda ortalama 719 TL tasarruf yaptığı belirlendi.

Mimar Mustafa Çiçek, Bağdat Caddesi'nde 30 bin metrekarelik konut üretimine imza attı!

Genç yaşına rağmen mimari ve iç mimarı çalışmalarında başarılı işlere imza atan, Mustafa Çiçek projeleriyle günümüz konut ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Konut tasarımlarına Kovid-19 etkisi: Bireysel konfor!

Kovid-19 salgınıyla birlikte temastan kaçınma hali ortaya çıktı. Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Son yıllarda ofis ve konut projelerinde bireysel konforu ön plana alan bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyorduk. Salgının etkisiyle yenilikleri daha sık görmeyi bekliyoruz" dedi.

Nea Vourla Konut Sitesi'ne XL Mimarlık Mühendislik imzası!

İzmir Urla’daki Nea Vourla Konut Sitesi projesi, Mimar Arda Işık liderliğindeki XL Mimarlık + Mühendislik tarafından tasarlandı.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı Nea Vourla Konut Sitesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan tasarımıyla ön planda tutuyor.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

konut Mimar Mehpare Evrenol Haberi

konut Mimar Mehpare Evrenol

Yüksek Mimar Mehpare Evrenol. “Hayata dair her şeyin hızla küreselleştiği günümüz dünyasında geleneksel mimari kültürlerin büyük bir erozyon içinde olduğunu, bundan payını fazlasıyla alan Türkiye’nin yerel mimari estetiği ve inceliklerinin modern yapılaşmayla birlikte dışlandığını, buna bağlı olarak inşa edilen yeni konutların yaşam tarzını değiştirecek boyutlara ulaşarak dünyayı ve Türkiye’yi tek tipleştirdiğini düşünüyorum” diyor.


Evrenol Architects’in kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol 2013 yılında Cannes’da 23.’sü düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de 9 kategoride 2 projeyle birlikte finale kalan tek mimar oldu. Hem de tek kadın Türk mimar. Mehpare Evrenol, finale kaldığı Bosphorus City ve Akasya Acıbadem projeleri ile MIPIM’de iki ödül almayı başardı. 1990 yılında kurulan Evrenol Architects, sektörün önemli isimlerinden birisi. Mehpare Evrenol’a bilgi toplumu, büyüyen şehirler, yeşile dönüş...