27 / 07 / 2024

konut ödeneği

konut ödeneği

Halkı ve işletmeleri enflasyonun yıkıcı etkisinden korumak için daha önce iki paket açıklayan Almanya üçüncü ve en büyük destek paketini duyurdu.

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor...

21 faizsiz konut şirketi için komisyon kuruldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona erdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında istihdamı korumak için uygulanan kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı sona erdi.

Konut sahipliği oranları geriliyor, kiracılık yükselişte!

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2021 ev satış istatistiklerine göre; Kovid-19 salgınıyla mücadele yılı olan 2020'de ev satışları 2019'la kıyaslandığında yüzde 11,2 artış gösterdi. Ancak aynı dönemlerde konut sahipliği azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin konuştu.

Tahincioğlu yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çengelköy konut projesi için düğmeye basan Tahincioğlu, yatırımlarına devam ediyor. Firma yıl sonuna kadar Göcek projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. 

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mart'ta sonlanması planlanan kısa çalışma ödeneği bir kez daha uzatılarak müjdeli haber paylaşılmıştı...

Gazzeliler enkaza uyandı! 17 bin konut ve iş yeri yıkıldı!

İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkes sonrasında Gazzeliler enkaza uyandı. 17 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını gören Gazzeliler, şoke oldular.

Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini yarın hesaplara yatırıyoruz." dedi.

Kırım'dan konut projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu! 

Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konut projesi için teşekkür mektubu iletti. 

Malatya Beydağı'nda 923 konut 38 iş yeri inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Beydağı'nda 923 konut 38 iş yerinin inşaatına başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi! Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) için verilen kararın değişmediğini ve bu ay biteceğini bildirdi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışanlar 2021 kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek sorusunun cevabını sorguluyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan ödemelerin yıl sonuna kadar uzatılması talebi geldi.

konut ödeneği Haberi

konut ödeneği

Enerji krizi nedeniyle aldığı tedbirlerle sık sık gündeme gelen Almanya, bu defa açıkladığı dev destek paketiyle adından söz ettirdi. Daha önce de 2 enflasyonla mücadele paketi açıklayan Almanya 65 milyar euroluk paket açıkladı. Halka yönelik olarak toplu taşıma desteği ve vergi indirimi gibi maddelerin yer aldığı destek programı, tüketicilerin ve işletmelerin enflasyondan korunması amaçlanıyor. 

Almanya'da üç partili koalisyonun üzerinde anlaştığı pakete göre, toplu taşımada indirimli seyahat uzatılacak ve yaklaşık 9 bin enerji yoğun şirket için 1,7 milyar euroluk vergi indirimi yapılacak. Katıldığı bir konferansta konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, açıklanan üç önlem paketi arasında şimdiye dek en büyük paketin son hazırlanan paket olduğunu dile getirdi.

Yaptığı konuşmada, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in şirketlerin aşırı kazançlarından elde edilecek vergilerin iki...