16 / 05 / 2024

Kıskandıran paket! Emeklilere ve öğrencilere destek piyangosu

Kıskandıran paket! Emeklilere ve öğrencilere destek piyangosu

Halkı ve işletmeleri enflasyonun yıkıcı etkisinden korumak için daha önce iki paket açıklayan Almanya üçüncü ve en büyük destek paketini duyurdu.



Enerji krizi nedeniyle aldığı tedbirlerle sık sık gündeme gelen Almanya, bu defa açıkladığı dev destek paketiyle adından söz ettirdi. Daha önce de 2 enflasyonla mücadele paketi açıklayan Almanya 65 milyar euroluk paket açıkladı. Halka yönelik olarak toplu taşıma desteği ve vergi indirimi gibi maddelerin yer aldığı destek programı, tüketicilerin ve işletmelerin enflasyondan korunması amaçlanıyor. 

Almanya'da üç partili koalisyonun üzerinde anlaştığı pakete göre, toplu taşımada indirimli seyahat uzatılacak ve yaklaşık 9 bin enerji yoğun şirket için 1,7 milyar euroluk vergi indirimi yapılacak. Katıldığı bir konferansta konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, açıklanan üç önlem paketi arasında şimdiye dek en büyük paketin son hazırlanan paket olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön