02 / 05 / 2024

enerji faturası

enerji faturası

İngiltere'de yeni hükümet, enerji faturalarında hane başına ortalama 1000 sterlin  tasarruf sağlayacak destek paketini açıkladı. İngilizleri sokağa döken enerji faturalarında fiyat garantisi verilecek ve faturalar sabitlenecek.

Kıskandıran paket! Emeklilere ve öğrencilere destek piyangosu

Halkı ve işletmeleri enflasyonun yıkıcı etkisinden korumak için daha önce iki paket açıklayan Almanya üçüncü ve en büyük destek paketini duyurdu.

Avrupa'da rekor kıran doğal gaz fiyatı doları fırlatacak

Küresel fırtına Türkiye'de de enerji faturasını katlayacak. Peki ekonomimiz buna hazır mı? Yoksa seçim atmosferinde tüm zamanların en yüksek enflasyonu ve son yılların en yüksek bütçe açığına doğru son sürat gidiyor muyuz?

Enerji faturası yarı yarıya azalacak!

Enerji faturası yarı yarıya azalacak. Türkiye'nin 2014'te 50 - 55 milyar dolar olarak gerçekleşeceği tahmin edilen enerji faturasının, 2015 yılında petrol fiyatlarının desteğiyle yarı yarıya azalması bekleniyor.

Enerji faturası yarıya inecek!

Analistler, 2014 yılında 50-55 milyar dolar olması öngörülen enerji faturasının 2015 yılında petrol fiyatlarının 50 dolar seviyesinde kalması durumunda 25 milyar dolar azalacağını tahmin ediyor.

Türkiye'nin enerji faturası yarıya inecek!

Türkiye'nin enerji faturası yarıya inecek. Türkiye'nin 2014'te 50-55 milyar dolar olarak gerçekleşeceği tahmin edilen enerji faturasının, 2015 yılında petrol fiyatlarının desteğiyle yarı yarıya azalması bekleniyor.

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Enerji ithalatı faturası yüzde 36,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 36,3 azaldı.

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilerle sohbet etti ve doğalgazda faturasız dönemin ayrıntılılarını paylaştı. İşte detaylar...

Elektrik faturasının gözler önüne serdiği çarpıcı tablo! 7 haneden 1’i ödeyemiyor!

Enflasyonun vatandaşa somut etkisi faturalarda kendisini gösteriyor. Her 7 haneden 1 tanesinin elektrik faturasını ödeyemediği ortaya çıktı.  İşte yaşanan “enerji yoksulluğu”nun çarpıcı tablosu…

Aralık ve ocak ayında doğal gaz faturası gelmeyecek mi? İşte o teklif…

Yüksek enflasyon gıda fiyatlarını uçururken enerji fiyatları katlandı. Kömür fiyatlarına gelen zamların yanı sıra doğal gaz faturaları da cep yakmaya başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşı rahatlatmak için aralık veya ocak aylarında doğal gaz faturası gönderilmemesi çağrısı yaptı.

Aralık ve Ocak'ta maaşın yüzde 39'u enerji faturalarına gidecek

Asgari ücretli Aralık ve Ocak aylarında maaşının neredeyse yarısını elektrik ve doğal gaz faturasına ayıracak. Eurostat verilerine göre bu oranın yüzde 25'i geçmesi enerji yoksulluğu olarak tanımlanıyor.

Doğal gaz faturasıyla ilgili bilinmeyen detay! Bunu yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalıyor

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler açıldı. Yüksek fatura ile karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, doğal gaz faturasını düşürebilecek yöntemleri araştırmakta. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş doğal gaz kullanımı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dar ve orta gelirli ailelerin doğal gaz faturasında yüzde 80’lik bir yardım desteğinin olacağını açıkladı. İşte detaylar…

Avrupa'da rekor kıran doğal gaz fiyatı doları fırlatacak

Küresel fırtına Türkiye'de de enerji faturasını katlayacak. Peki ekonomimiz buna hazır mı? Yoksa seçim atmosferinde tüm zamanların en yüksek enflasyonu ve son yılların en yüksek bütçe açığına doğru son sürat gidiyor muyuz?

Elektirk faturasını ödeyemeyenlere yardım desteği! Elektrik faturası yardım desteği nasıl alınır?

Türkiye'de 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiği öne sürüldü. Bu iddiaya karşılık Enerji Bakanlığı hali hazırda 278 bin abonenin elektriğinin kesik olduğunu bildirdi. Hükümet faturayı ödeyemeyene elektrik faturası desteği veriyor. İşte detaylar...

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Enerji ithalatı faturası temmuzda yüzde 29,9 azaldı!

Türkiye'nin enerji ithalatı için ödediği tutar, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,9 azalarak 2 milyar 413 milyon 295 bin dolara geriledi.

Enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 60 azaldı!

Türkiye'nin enerji ithalatı için ödediği tutar, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 60 azalışla 1 milyar 483 milyon 365 bin dolara geriledi.

enerji faturası Haberi

enerji faturası

İngiltere'de Boris Johnson'dan boşalan başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss, 1 Ekim'den itibaren enerji fiyatlarının sabitleneceğini söyledi. 

Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada “Bu haftanın başlarında, Birleşik Krallık’taki ailelerin ve işletmelerin karşılaştığı yüksek enerji fiyatlarıyla ilgileneceğime söz verdim ve bugün bu sözümü yerine getiriyorum” şeklinde konuşan Truss, "Hükümet, insanlara enerji faturalarında indirim sağlayacak, enflasyonu frenleyecek ve büyümeyi artıracak yeni bir enerji fiyat garantisi sunmak için hemen harekete geçiyor" dedi. 
 

Truss, önümüzdeki iki yıl boyunca enerji faturalarının 2 bin 500 poundda dondurulacağını kaydederek enerji arzının da artırılacağını söyledi.

İngiltere'de enerji fiyatı garantisi verilerek enerji firmalarının hanelerden talep edeceği fiyatta sınırlandırmaya gidilmesi beklenirken hanelerden alınan ve yıllık 150 sterlini bulan "yeşil vergilerin" de geçici olarak kaldırılması planlanıyor. İlk etapta İngiltere, İskoçya ve Galler'i kapsayacak enerji desteklerini daha sonra Kuzey...