06 / 07 / 2024

Kıskandıran paket! Emeklilere ve öğrencilere destek piyangosu

Kıskandıran paket! Emeklilere ve öğrencilere destek piyangosu

Halkı ve işletmeleri enflasyonun yıkıcı etkisinden korumak için daha önce iki paket açıklayan Almanya üçüncü ve en büyük destek paketini duyurdu.



Yaptığı konuşmada, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in şirketlerin aşırı kazançlarından elde edilecek vergilerin iki haneli milyar eurolara ulaşacağı açıklamasını da değerlendiren Başbakan Scholz, bu vergi gelirlerinin son tüketicinin enerji maliyetlerini azaltmakta kullanılacağını ifade etti.

Açıklanan 65 milyar euroluk paketle, halen 640 bin kişiye kapsayan konut ödeneğinin iki milyon kişiye çıkarılması planlanıyor. Ayrıca paketle enerji faturasını ödemekte zorlanacak emekliler için hane başına 300 euroluk yeni bir ödeme yapılaması planlanıyor. Pakette ayrıca öğrencilerin enflasyonun etkilerine karşı desteklenmesi amacıyla da bir defa mahsus olmak üzere öğrenci başına 200 euroluk ödeme yapılması öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön