18 / 07 / 2024

Konut piyasasında köpük uyarısı

Konut piyasasında köpük uyarısı

Yatırım bankası Goldman Sachs, emlâk piyasasındaki fiyat artışlarını olağan üstü aşırı buldu. Amerikan finans kuruluşu bunun sonucu olarak piyasada köpük olduğunu kaydetti.

Konut piyasasında acı reçete: Londra piyasası ile konut satılıyordu!

Konut fiyatlarındaki fahiş rakamlara değinen Turizimci Mert Budak, Londra piyasası ile konut satışlarının yapıldığından bahsederek konut piyasasındaki 'acı reçeteyi' açıkladı.

Azalan gelir ve küçülen aileler geleceğin konut piyasasını şekillendiriyor!

Profesör Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında TÜİK istatistikleri'ni kaleme aldı. işte Profesör Dr. Ali Hepşen'in 'TÜİK’in konut piyasasına ilişkin gör dedikleri' başlıklı o yazısı...

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Konut piyasasında satışlar düşmeye devam ediyor. Konut ilanları her geçen gün artarken, bir evin ilanda kalma süresi 100 güne kadar çıkıyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirlemeye başladı. İşte detaylar...

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Gayrimenkule yeni vergiler sektörü daha kötü hale getirebilir: Kiralar fırlar, ülkeden döviz çıkar! 

Gayrimenkulde yeni vergiler ve konut piyasasına etkileri son günlerde sık sık gündem oluyor. Peki konut piyasasında yeni vergilerin etkileri nasıl olacak?

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

Konut piyasasında hala balon var: Satılıklarda fiyat düşmüyor!

Satılık konut fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği gündeme gelmişti. Ancak Değer Yatırımcısı, Trader Yavuz isimli kullanıcı, konut piyasasında hala balon olduğuna, satılıkta fiyat indirilmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut piyasasında köpük uyarısı Haberi

Konut piyasasında köpük uyarısı

GOLDMANS Sachs'tan son zamanlarda Türk konut piyasasına ilişkin artan endişeleri tetikleyebilecek bir rapor geldi. Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından, Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, Türk konut sektörüne ilişkin olarak yayınladığı raporda. Türkiye'de konut fiyatlarının son birkaç yılda keskin artış gösterdiğini belirtti. 


Piyasadaki riskler

Emlâk fiyatındaki yükselişin dörtte birinin konut stoku kalitesinde iyileşmeden kaynaklandığının kabul edilebileceğini ifade eden Goldman Sachs, son dönemdeki fiyat artışlarının olağan üstü aşırı olduğunu ve bunun sonucu olarak piyasada köpük oluştuğunu, özellikle de metropollerde bu köpüğün görüldüğünü vurguladı. Ancak; konut sektöründeki bu hızlı fiyat artışından kaynaklı sistem eksenli risklerin hâlâ göreceli olarak iyi kontrol altında tutulduğunu belirten Goldman Sachs, finans sektörünün konut piyasasındaki risklerinin oldukça düşük olduğunu ifade etti. Goldman Sachs, güçlü sermaye seviyelerinin, düşük kredi/değer rasyolarının potansiyel...