29 / 04 / 2024

konut satışı artacak mı

konut satışı artacak mı

Yılın ilk 4 ayında 15 bin konut satışa sunan şirketler, eylül sonrasına odaklandı. Şirketler, Eylülde 10 bin, yılın ikinci yarısı toplamında ise 20 binden fazla evi konut alıcının beğenisine sunacak.

Konutta arz talep dengesi ne durumda?

Konut satışında ağustos, eylül ve ekim aylarında belirgin bir artış ortaya çıktı ve özellikle ilk el satışlar bu yıl ilk kez on ay toplamında geçen yılı aştı.

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

Yabancıya konut satışı artacak mı?

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal konut satışlarıyla ilgili olarak "Bu yıl 50 bin adet bandını geçerek 7,5-8 milyar dolarlık bir döviz girdisini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yabancıya konut satışı artacak!

Ekonomist Selman Özgün, koronavirüs tedbirleri altında yurt dışı uçuşların başladığından bahsederek, artan döviz kurlarının etkisi ile birlikte yabancıya konut satışının artacağını söyledi.

Koronavirüs sonrası konut satışları artacak mı?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden oldu. Peki koronavirüs, gayrimenkul ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? Konut satışları ve konut fiyatları artacak mı? Gülin Coşkun, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Konut satışları üçüncü çeyrekten itibaren artacak!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, birinci çeyrekte konut satış rakamlarının 2019'un ilk çeyreğinin yüzde 33 üstünde olduğunu belirtti. Tandoğan, "Dördüncü çeyrekte ise bekleyen talebin geri gelmesini bekliyoruz" dedi...

Haluk Hasanoğlu: Konut satışları 2020'de artacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, 2019 yılının ilk 11 aylık konut satışları verilerini değerlendirdi. Hasanoğlu, “Türkiye genelinde 2019 yılının 11 ayında 1 milyon 125 bin 302 konut satıldı. Konut satışlarında, İstanbul 194 bin 290 konut satışı ile ilk sırad

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut satışları daha da artacak!

konut satışlarında tabi faizler düşünce, konut satışları artmaya başladı, daha artacak, ben buna inanıyorum

İpotekli konut satışları artacak!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi Eylül ayı verilerine yansıyacak. İpotekli konut satışlarında ise kayda değer bir yükseliş yaşanması planlanıyor.

Ağustos'ta konut satışları artacak!

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2019 Temmuz ayı gayrimenkul verilerini değerlendirdi. Kredi faiz oranlarındaki indirim sektörü hareketlendirdi. Ağustos ayında konut satışlarının artması bekleniyor.

Konut satışları önümüzdeki aylarda artacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, TÜİK 2019 Haziran Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendirdi...

Konut satışları 2020'de artacak!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, zaman zaman gayrimenkul sektöründe durgunluk yaşansa da vatandaşların konut ihtiyacının önemli ölçüde sürdüğünü ifade ederek, "Bu yüzden sektörün geleceğinden çok umutluyum. Özellikle 2020'de konut satışları hep yukarı yönlü olacak." dedi.  

konut satışı artacak mı Haberi

konut satışı artacak mı

Konut alıcısının talebi yılın ilk yarısında yükselince gayrimenkul şirketleri yeni projelerini hızlandırdı. Yılın ilk 4 ayında 15 bin konut satışa sunan şirketler, eylül sonrasına odaklandı. Yaz dönemi yaşanan durgunluğun 2 ay içinde sona ereceğini öngören inşaat şirketler, eylülde 10 bin, yılın ikinci yarısı toplamında ise 20 binden fazla evi konut alıcının beğenisine sunacak. 


Yılın ilk yarısında yaklaşık 15 bin markalı konutu satışa çıkaran inşaat şirketleri yeni evleri satışa sunmak için eylül ayını bekliyor. Yaz tatilinin sona ermesi ile ev satışlarının artacağını öngören şirketler eylül ve ekim aylarında 10 bin, yılın ikinci yarısının toplamında ise 20 bin evi satışa çıkaracak. Konut satışlarının Ağustos 2014'ten bu yana artış gösterdiğine dikkat çeken inşaat sektörü temsilcileri eylül, Ekim ve Kasım 2015 tarihlerinin de hareketli...