01 / 05 / 2024

Konut satışı döviz kuru

Konut satışı döviz kuru

Gayrimenkul sektöründeki hareketliliğinin devam etmesi için yeni bir adım atılıyor. Hükümet, yabancıya konut ve işyeri satışlarının, döviz kuru üzerinden olması ve ihracat sayılması için yeni bir düzenleme getirecek.

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, yabancıya konut satışı düzenlemesiyle birlikte daha yüksel profilde yatırımcının Türkiye’ye geleceğini ve lüks konut piyasasının hareketleneceğini dile getirdi.

Döviz kurundaki dalgalanma konut sektörünü nasıl etkiliyor?

Döviz kurlarındaki ani düşüşler konut fiyatlarını etkilerken, düşüşün ardından daha pahalıya gelen satışlarda iptaller yaşanmaya başlandığı ileri sürüldü.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut fiyatları döviz kurundaki artıştan nasıl etkileniyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının döviz kurundan nasıl etkilendiğini kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı... 

Konut fiyatları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

Döviz kurlarındaki oynaklık devam ediyor. Peki konut fiyatları ve satışları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi? Uzman isimler sektördeki son durumu değerlendirdi...

Döviz kurlarındaki artış konut piyasasını nasıl etkiledi?

Konut satış verilerine bakıldığında döviz kurlarındaki artışın yanı sıra faiz artışının ekonomik aktivite üzerinde soğutucu yönde etkileri görüldü.

Gayrimenkul satışı döviz yasağı 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararları ile gayrimenkul satışına döviz yasağı getirildi..

Yabancıya konut satışı yüzde 3'e düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçları'na göre yabancıya konut satışı yılın ilk aylarında yüzde 3'e indi. Aralık ayında ise bu oran yüzde 16'dan yüzde 8'e düşmüştü.

Batman’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılının Aralık ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Batman’da 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi.

Batman'da konut satışları yüzde 25 düştü!

Batman’da 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi. Konut Satış İstatistikleri’ne göre Batman’da konut satışları 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi.

Düzce’de 2016'da 6 bin 230 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre Düzce’de 2016 yılında 6 bin 230 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışı döviz kuru Haberi

Konut satışı döviz kuru

Gayrimenkul sektöründeki canlılığın sürdürülebilmesi için hükümet harekere geçiyor. TBMM’nin Eylül'de açılmasıyla birlikte yabancıya konut ve işyerinin döviz kuru üzerinden satılmasını ve ihracat sayılmasını içeren bir düzenleme getiriliyor.

İKİ BAKAN'DAN ONAY

Yeni Şafak'tan Cahir Saraçoğlu'nun haberine göre,  İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un gündeminde. Her iki bakanınında konuya olumlu baktığı açıklandı.

SEKTÖRÜN SORUNLARINA NEŞTER

Türkiye, hem turizm bölgesi, hem de konut ve işyeri edinimleri konusunda yabancılar için cazip bölge haline geldi. Gayrimenkul sektörünün temsilcilerinin de uzun zamandır sektörün sorunlarının çözümü için çalışma içinde oldukları biliniyor. Bu kapsamda, yabancıya konut ve işyeri satışlarının yabancı para birimi ile olması ve...