04 / 05 / 2024

Konut satışındaki açık

Konut satışındaki açık

Siyasi belirsizlik, ülkedeki gerilim ortamı ve faizlerdeki artış konut satışlarının düşmesine neden olmuştu. Eylülde ev satışı 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 20 azalmıştı.

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Aralık 2023'te 138 bin 577 adet konut satıldı! En çok satış hangi şehirden?

TÜİK tarafından açıklanan Aralık 2023 konut satış istatistiklerine göre, söz konusu ayda 138 bin 577 adet konut satıldı. Aralık'ta satışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 azaldı. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? Yabancılara kaç konut satıldı? İşte merak edilen rakamlar...

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları Kasım ayında da düştü. Peki konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük oranda ortadan kalktı" ifadelerini kullanmıştı. Peki, emlak sektöründe son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? İşte detaylar...

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Konut satışları yine azaldı! Ağustos ayında 122 bin 91 konut satıldı!    

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Konut satışları yine düştü! 2022 Aralık'ta 207 bin 963 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 azaldı ve 207 bin 963 oldu.

Konut satışındaki açık Haberi

Konut satışındaki açık

Siyasi belirsizlik, ülkedeki gerilim ortamı ve faizlerdeki artış konut satışlarının düşmesine neden olmuştu. Eylülde ev satışı 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 20 azalmıştı. Yıl genelinde de belirsizlik süreci dönem dönem hem yerli hem de yabancı alıcıları ‘bekle-gör’ pozisyonuna geçirdi.


1 Kasım seçimleri sonrası siyasi belirsizliğin sona erdiğine dikkat çeken inşaat sektörü temsilcileri göre konut satışındaki açık yılın son 2 ayında kapanacak. Geçen yıl 1 milyon 165 bin konut satışı yapılırken, bu yılın 9 ayında yaklaşık 936 bin kişi ev sahibi oldu. Kasım ve aralık ayında çalışmalarına hız katacak inşaat şirketleri 2014’ü yakalamak ve aşmak için çalışacak.


SENDELEDİK, DÜŞMEDİK

Seçim sonuçları ile bekleme döneminin sona erdiğini belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “İnşaat sektörü tüm olumsuzluklara rağmen 2015 yılında büyük kayıp...