15 / 05 / 2024

konut satışları dolar artış

konut satışları dolar artış

Başkent Ankara'da inşaat sektörünün en önemli firmalarından Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan. ülkemizde en önemli yatırım araçlarından birinin gayrimenkul olduğunu söyledi..

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Konut satışlarının artması için faizler inmeli!

MİMDER Başkanı Mustafa Kırteke, doların yükselmesinin emlak sektörü üzerindeki etkisini değerlendirdi. Kırteke, konut satışlarının artması için faizlerin yüzde 1’in altına çekilmesi gerektiğini söyledi.

Yabancı konut satışlarında hedef 10 milyar dolar olmalı!

2016 yılında konut satışlarının 1 milyon 341 bin 453'e ulaşmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı "Rekor kırılan bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4'lük bir büyüme sağlanarak konut satışlarında rekor tazelendi" dedi.

ABD'de 1. el konut satışları Mart'ta geriledi!

ABD'de 1. el konut satışları Mart ayında yüzde 1,6 artış beklentisine karşın yüzde 1,5 geriledi. Ortalama 1.el konut fiyatı Şubat'ta 348 bin 900 dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

Konut satışları tam gaz devam ediyor!

İki haftadır ekonomi çok iyi. Yıllık büyüme yüzde 4 oldu. İhracat artıyor. Konut satışları tam gaz. Dolar fiyatı geriliyor. Döviz bollaşıyor. Borsa yükselişte. Bahar havası herkesi memnun ediyor...

Moskova'da lüks konut satışları yüzde 66 arttı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da lüks konut satışları nisan ayında yılın ilk çeyreğine göre yüzde 66 arttı. Emlak sektörüne göre sert yükselişte olan dolar ve Euro olarak varlıklarını tutan kesim gayrimenkule yöneldi.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

konut satışları dolar artış Haberi

konut satışları dolar artış

Başkent Ankara'da inşaat sektörünün en önemli firmalarından Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, ülkemizde en önemli yatırım araçlarından birinin gayrimenkul olduğunu söyledi. 

Yatırımcının diğer yatırım araçlarındaki risklerden uzaklaşmak istemeleri durumunda gayrimenkule yöneldiklerini ifade eden Yıldızhan. özellikle dolarda hızlı tırmanışın portföylerde değişikliğe neden olduğunu kaydetti. 


Yıldızhan, dövizde her zirvenin TL"ye dönüşü hızlandırdığını, TL'ye dönüşlerde ise yatırımların 'risksiz vatının gayrimenkule kaydığını vurgulayarak. "Geçen aynı 11 inde 2.28 TL olan dolar kurunun bir ayda yüzde 10 artarak 2.5 TL'ye çıkması çok sayıda yatırımcı tarafından zirve olarak görüldü. Doların yeniden düşeceğini tahmin edenler ile yüksek kar marjını korumak isleyenler doları TL'ye çevirirken gayrimenkule yöneliyor. Gayrimenkule yatırım yapanlar arasında genellikle yatırım miktarı az olanların ilk tercihi konut olur. Bugün de aynı hareketliliği görüyoruz."


Ankara...