03 / 05 / 2024

Konut satışları geçen yıl yüzde kaç büyüdü

Konut satışları geçen yıl yüzde kaç büyüdü

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışları 2015 sonu itibariyle bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,64, ipotekli konut satışlar ise yüzde 11,47 artış gösterdi.

ABD'de yeni konut satışı beklentilerin üzerine çıktı

Amerika'da yeni konut satışları, geçen sene aralık ayında aylık bazda yüzde 8 artış ile 664 bine kadar yükseldi.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

ABD'de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, 2. el konut satışları, 2021'de yüzde 8,5'lik artışla 6,1 milyona yükselerek 2006 yılından  bu yana en yüksek yıllık seviyeye ulaşmış oldu.

İzmir'de konut satışları yüzde 69 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; İzmir'de konut satışları geçen yıla oranla yüzde 69,1 oranında yükseldi.

Kocaeli'de ev satışları yüzde 30 azaldı!

Kocaeli'de Ağustos ayında konut satışları geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 30 azalarak  3 bin 416 olarak kaydedildi. 

ABD'de yeni konut satışları beklentileri karşılayamadı!

ABD'de yeni konut satışları, geçen sene Aralık ayında aylık yüzde 1,6 artarak 842 bine ulaştı fakat piyasa beklentilerini karşılayamadı. 

ABD'de ikinci el konut satışları arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, geçen sene Aralık ayında bir önceki aya kıyasla beklenmedik bir yükseliş kaydederek yüzde 0,7 artışla 6,76 milyona çıktı.

Konut satışlarında en büyük pay İstanbul'un!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 azaldı ve 136 bin 744 olarak kaydedildi. Ocak-Eylül döneminde ise satılan konutlar 1.2 milyona yaklaştı.

Konut satışında geçen yıla göre yüzde 23,5’lik artış!

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-2. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre, konut satışları, 2020 yılının aynı döneminde 624 bin adede ulaşarak yüzde 23,5’lik bir artış sağladı.

Konut satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 arttı!

2020 yılının ilk yarısında yüzde 32'lik artışla geçen yılın aynı dönemine göre 141 bin 374 daha fazla konut satıldığı belirtildi.

Konut satışları geçen yıl yüzde kaç büyüdü Haberi

Konut satışları geçen yıl yüzde kaç büyüdü

Konut satışlarındaki yıllık artış İstanbul'da %6, İzmir'de %8, Ankara'da %11 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki son iki yıllık büyüme ise %11,42 olarak belirlendi.


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz'in 2016 Ocak ayı raporunu açıkladı. Rapora göre 2015 Aralık ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişimi %14 artış gösteriyor. Geçen yılın aynı döneminde %14 büyüyen konut kredileri bu yıl da %14 büyümeyi başarmış bulunuyor. Kredi miktarının önümüzdeki aylarda biraz daha hareketleneceği, ancak bir süre sonra tekrar durağanlaşacağı öngörülüyor.


Periskop Analiz'in 2016 Ocak verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2015 yıl sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının bir önceki yıla kıyasla %10,64, ipotekli konut...