17 / 06 / 2024

Konut satışları hakkında

Konut satışları hakkında

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin "Yükselen Piyasalarda Bankacılık: Başarı İçin Yatırım" başlıklı raporuna göre, Türkiye'nin de dahil olduğu 11 hızlı büyüyen piyasa gelecek on yılda küresel büyümenin itici gücü olacak.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Konut satışları artmaya devam edecek mi?

Alaattin Aktaş konut satışlarının durumu hakkında,”Konut satışları ağustosta temmuza göre biraz kıpırdamıştı, Eylül’de ise satışlardaki artış daha da belirginleşti. Ağustosta yaklaşık 111 bin olan konut satışı Eylül’de 147 bine çıktı” dedi…

Kredili konut satışlarında Eylül 2019'da rekor yaşandı!

Konut kredilerinde yüzde 1’in altında faiz ve 15 yıl vade konut satışlarında rekor getirdi. Eylülde 146 bin 903 konutla aylık oranda rekor yaşandı. Kredili satışlarda 4 katlık artış meydana geldi…

Faiz indirimleri sonrasında konut satışları toparlanıyor!

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş durma noktasına gelen konut satışlarını tekrar canlandırdı. Konut satışları Temmuz’da toparlanma sinyalleri gösteriyor.

Konut satışları Temmuz ayında yüzde 17.5 düştü!

Bankaların konut kredisi faizlerinin düşmeye başladığı Temmuz ayında konut kredisi kullanımı ve konut satışları bir önceki senenin aynı ayına oranla düşüş gösterdi. Konut satışları Temmuz’da bir önceki seneye oranla yüzde 17.5 azaldı.

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

2019 Şubat ayında konut satışları yüzde 18 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye genelinde konut satışlarının 2019 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2 oranında azalarak 78 bin 450 olduğunu açıkladı. 

2019 Şubat ayında konut satışları düştü mü?

Konut satışları Şubat ayında, Ocak ayına göre hafif artsa da 2018'in aynı ayına göre yüzde 18 düşüş kaydetti. TÜİK verilerine göre Şubat ayında 78 bin 450 konut satıldı.

Konut satışlarında yabancı rüzgarı devam ediyor!

Yabancılara yapılan konut satışlarında artış devam ediyor. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "2019 yılında da yabancılara satışın arttığını görüyoruz. Vatandaşlık süreci, nakit alım gücü, dövizlerdeki artışın etkileri piyasayı yabancılar için çok avantajlı hale getirdi" dedi....

Konut satışları hakkında Haberi

Konut satışları hakkında

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin "Yükselen Piyasalarda Bankacılık: Başarı İçin Yatırım" başlıklı raporuna göre, Türkiye'nin de dahil olduğu 11 hızlı büyüyen piyasa gelecek on yılda küresel büyümenin itici gücü olacak. Rapordaki tahminlere göre gelecek 5 sene içerisinde bu ülkelerde özel sektöre yönelik banka kredilerinin miktarı 3.5 trilyon dolardan 5.1 trilyon dolara ulaşacak. "Yükselen Piyasalarda Bankacılık: Başarı için Yatırım" başlıklı rapora göre, Türkiye'deki yıllık geliri 35 bin dolardan fazla olan 8 milyon hane sayısının, 2022 yılı itibarıyla 12 milyona yükseleceği tespitlerine de yer verilirken, yeni oyuncular açısından bu durumun büyük bir potansiyel taşıdığına vurgu yapılıyor. Y'nin 9 bin bireysel bankacılık müşterisi ve finansal hizmetler alanında önde gelen 50 kurumla bankacılık üzerine yaptığı araştırına, hızlı gelişen piyasalarda faaliyet gösteren bankalara...