02 / 05 / 2024

Konut satışları Mayısta düşecek mi

Konut satışları Mayısta düşecek mi

Eva Gayrimenkul Değerleme Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörde gerçek düşüşün Mayıs ayında görüleceğini bu ayda konut satışlarında yüzde 70-80 gibi bir daralma öngördüklerini belirtiyor.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

2022 Mayıs'ta 122 bin 768 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 arttı ve 122 bin 768 oldu. Konut satışlarında mega kent İstanbul 22 bin 148 konut satışı ve yüzde 18,0 ile en yüksek paya sahip oldu.

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tam kapanma konut satışlarını nasıl etkiledi?

Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamları önceki gün açıklandı. Konut satışları Mayıs ayında  59 bin 166 olarak kaydedildi. Satışlar önceki aya oranla yüzde 38.28 azaldı. 

Konut satışlarına yabancı dopingi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs 2021'e ilişkin ev satış verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye'de ev satışları Mayıs 2021'de, 2020 Mayıs'a göre yüzde 16.2 oranında artış gösterdi. Mayıs 2021'de 59 bin 166 ev satıldı. Sektör temsilcileri konut satış verilerini değerlendirdi...

ABD'de yeni konut satışları 9 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de yeni konut satışları, Şubat ayında aylık yüzde 18,2 azalışla 775 bine inerek Mayıs 2020 tarihinden bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. 

Konut satışlarında son 5 yılın rekoru!

İstanbul’da, Haziran ayında 28 bin 799 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarında, Mayıs ayına göre yüzde 277, bir önceki yılın Haziran ayına göre ise yüzde 186 artış yaşandı.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 44,3 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları, mayıs ayında aylık yüzde 44,3 yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Mayıs ayında aylık yüzde 44,3 artarak rekor seviyede yükseldi.

Konut satışları Mayısta düşecek mi Haberi

Konut satışları Mayısta düşecek mi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tüm hayatı olumsuz etkiliyor. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, bütün sektörler bu süreçten en az hasarla çıkmaya çalışırken salgının ne zaman biteceği bilinmiyor. 

Eva Gayrimenkul Değerleme Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörde gerçek düşüşün Mayıs ayında görüleceğini bu ayda konut satışlarında yüzde 70-80 gibi bir daralma öngördüklerini söylüyor. Yazıcı, "Konutta daralmanın etkileri bu krizin ne kadar sürdüğüne bağlı olarak değişecek. Karşılanmamış talebin bir miktarının hayata döndüğümüz sürede sistemeye geri döneceğini düşünüyorum." diyor.

0.79 faiz sıfır konutlarda talebi artırdı...