03 / 05 / 2024

Konut satışları yavaşlayacakmı

Konut satışları yavaşlayacakmı

Konut satışlarındaki artış Mayıs ayında da sürdü ancak bir önceki ayı yakalayamadı. İnşaat sektörünün krize daha geç girdiğini söyleyen inşaat mühendisi Cemal Gökçe, satışların yavaşlayacağını savundu.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüsün etkisiyle Haziran ayında düşen kredi faiz oranlarının, Ağustos'tan itibaren yavaş yavaş yükselmesi ile konut satışları düşüş eğilimine geçti.

ABD'de yeni konut satışları 3 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 7'ye yakın düşerek konut sektörünün 2019 yılına yavaş başladığına işaret etti. Hükümetin kapanması nedeniyle bugün açıklanan veri, konut satışlarının Ocak'ta yüzde 6.9 düşüşle 607 bin olduğunu gösterdi. 

İnşaat maliyetleri arttı, konut satışları düştü!

Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotif konumunda olan inşaat sektöründe, işler yavaşladı. İnşaat maliyetlerinin artması, konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak sektöre temsilcileri, devlet desteği beklediğini söyledi.

Konut satışlarındaki artış sektörü sevindirdi!

Konut satışlarının normalde yaz aylarında yavaşlamasına rağmen Temmuz ayındayüzde 6,9'luk artışla 124 bine yakın konut satıldığını belirten sektör temsilcileri, bu gelişmenin "sevindirici ve sürpriz" olduğunu, her şeye rağmen vatandaşın ev almaktan ve konuta yatırım yapmaktan vazgeçmediğini söylüyor

İkinci el konut satışları neden yavaş?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "ikinci el konut satışları" konusunu kaleme aldı..

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü!

National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü, Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi yüzde 1.1 düşüştü. Satışlardaki bu gerileme, ABD konut piyasasının yavaşladığına işaret etti.

Konut satışlarında durgunluk mu yaşanacak?

Konut satışlarındaki artış Mayıs ayında da sürdü ancak bir önceki ayı yakalayamadı. İnşaat sektörünün krize daha geç girdiğini söyleyen inşaat mühendisi Cemal Gökçe, satışların yavaşlayacağını savundu.

Kredili konut satışları hız kesti!

Konut satışlarında yılın ilk aylarında görülen hızlı artış, mayıs ayında yavaşladı. Nisan ayında yarı yarıya artan toplam satışlar yüzde 19.4'e çekilirken, ikiye katlanan kredili konut satışlarındaki artış da yüzde 34.7 düzeyinde kaldı.

Cemal Gökçe: Konut satışları yavaşlayacak!

Konut satışlarındaki artış Mayıs ayında da sürdü ancak bir önceki ayı yakalayamadı. İnşaat sektörünün krize daha geç girdiğini söyleyen inşaat mühendisi Cemal Gökçe, satışların yavaşlayacağını savundu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Konut satışları yavaşlayacakmı Haberi

Konut satışları yavaşlayacakmı

Konut satışlarında yılın ilk aylarında görülen hızlı artış. Mayıs ayında yavaşladı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, konut sektörünün geç krize girip krizden geç çıktığını, satışların daha da yavaşlayacağını belirterek, "İnşaat malzemelerindeki pahalılık, üretilen konutların pahalılığı ve konut satışında ki farklılık, enflasyon, faiz ve dövizin yükselmesi talebi azaltan durumlar" dedi. 


Gökçe, Türkiye'nin genç bir nüfusu olduğunu ve bu nüfusun da konuta ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Genç nüfusun iş problemi var. Birinci halka bu. İkinci halka işi olan insanların konut sorunu. Bu insanları ipotek öncesi birikmiş bir paraları yok ve maaşları krediyi ödeyecek durumda değil. Üretilmiş olan konutların oldukça yüksek fiyatları ihtiyacı olanların almasına engel oluyor. Lüks konutların kısa vadede satılması engelleniyor" diye konuştu. 


108 bin konut satıldı 

Türkiye İstatistik...