03 / 05 / 2024

Konut satışlarnda yabancı alımları

Konut satışlarnda yabancı alımları

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova yabancı yatırımcıların alım planlarını artırdığını belirterek, iki bayram arası Türkiye'de özellikle de İstanbul'da yabancı alıcıların artacağını söyledi.

Markalı konutlarda en çok hangi tip konut satıldı? Yabancılar akın etti!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2022 sonuçlarına göre; 2 oda 1 salon daireler yabancı yatırımcının radarında yer alıyor. Yabancı yatırımcılar en çok 2+1'leri tercih etti. Peki markalı konutlarda stok erime oranı kaç oldu? Ocak 2022'de en çok hangi tip konut satıldı? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2021’de toplamda 147 bin 143 adet konut satıldı. Yabancıya konut satışları aylık 6 bin 630 adet ile tarihi zirveyi gördü. 

Yabancıya konut satışında İranlılar zirvede!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Mayıs 2020'de Türkiye genelinde 50 bin 936 konut satıldı. Yabancılar ise Mayıs 2020'de Türkiye'den 860 konut satın aldı...

2019'un konut satış röntgenini çektik!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2019 yılı konut satış istatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde 2019 yılında toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki en çok konut nerede satıldı? 2019'da kaç sıfır konut satıldı? Yabancılar 2019'da en çok nereden ev aldı? İşte detaylar.

Konut satışında yabancının payı yüzde 3,7’ye ulaştı!

Vatandaşlık hakkı için gerekli limitin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesinin ilk yılında satılan konut sayısı 37 bin adete yaklaşırken, konut satışlarında yabancının payı yüzde 1,3’ten 3,7'ye yükseldi...

Yabancılara konut satışları Eylül 2019'da düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerde; Türkiye’de 2019 Eylül ayında toplam 146 bin 903 konut satıldığı, yabancılara satılan konut sayısında yüzde 25.6 oranında düşüş yaşandığı yer aldı...

Yabancılara Temmuz'da bin 726 konut satıldı!

TÜİK, Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde Temmuz ayında 115 bin 869 konut satıldı.Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65,3 artarak bin 726 oldu.

Yabancı yatırımcılar konut satışını artırdı!

TÜİK 2017 Mayıs ayı konut satış verileri açıklandı. Türkiye'de Mayıs ayında en çok konut alan yabancı vatandaşlar ise Suudi Arabistanlılar oldu.

Samsun'da yabancılara 5 ayda 151 konut satıldı!

Karadeniz'de yabancı ülke vatandaşlarının konut almak için en fazla tercih ettiği il olmaz özelliğine sahip olan Samsun'da yabancılar 5 ayda 151 konut satın aldı.

Yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler!

2008 yılından sonra devlet tarafından atılan adımlar ile Türkiye, yabancılar tarafından tercih edilen ve yatırım için sürekli ziyaret edilen bir ülke konumuna geldi. Peki, yabancılara konut satışlarında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Yabancılara yapılan konut satışları TBMM'de konu oldu!

Yabancılara konut satışı, özellikle Suriyelilerin Kocaeli'de konut edinmesi ve istihdamları TBMM gündeminde konu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin önerge hazırladı..

Trabzon'da yabancıya konut satışları arttı!

Trabzon'da 2017 yılı Nisan ayında yabancılara bin 624 konut satışı yapıldı. Trabzon ise Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan 4. il oldu.

2016'da yabancılara 18 bin konut satıldı!

2016 yılında Türkiye’den konut alan yabancılara 18 bin konut satıldı. Türk vatandaşların yurt dışındaki tercihi ise Miami oldu.

Konut satışlarnda yabancı alımları Haberi

Konut satışlarnda yabancı alımları

Ramadan Kumova, "Gerek bize gerekse sektörümüzdeki diğer proje geliştiricilerine çok sayıda üst gelir grubu yabancı yatırımcı alıcı geliyor. Bu yatırımcıların çoğu alımlarını hızlandırdı. İki bayram arasında görüşeceğimiz çok sayıda yabancı yatırımcı bulunuyor" dedi. 



5 yılda 5 proje 

Yabancı ortaklıklarla proje geliştirmenin de gelecek dönemde artacağına vurgu yapan Kumova, kendilerinin de ortak proje için teklif aldığını aktardı. Fer Yapı'nın 5 yılda 5 proje inşa ettiğini hatırlatan Kumova, 'Tüm projelerde 1.8 milyar dolarlık portföye imza attık. Bu yıl sonuna kadar Mai Rezidans, Parima Ofis ve Premier Kampüs'ü teslim edeceğiz. Bu projelerimizde satışlarımız da devam ediyor" bilgisini...