18 / 07 / 2024

konut sektörü proje patlaması

konut sektörü proje patlaması

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Mortgage Yasası tam işlerliğe kavuşursa konut kredilerinde faiz oranının yüzde 0,60-0,70 seviyelerine inebileceğini söyledi.

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti!

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti. Marka, 3 ayda 10 proje, 9.431 dairede 40 bin ürünüyle yer aldı.

Kamunun konut sektörü yatırımlarında 'aslan payı' afet konutlarının!

Kamuda bu yıl konut sektöründe 95 proje için 454 milyon 944 bin liralık yatırım yapılması planlanıyor. Kamunun konut sektörü yatırımlarında "aslan payı" afet konutlarının oldu.

Konut sektöründe aidat problemi!

Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik Bolgönül konut sektöründe yaşanan aidat probleni ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut sektörü orta gelir grubuna yönelik proje üretecek!

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. Sektör temsilcileri tarafından, konut sektörünün özellikle orta gelir grubuna yönelik projelere daha fazla ağırlık verilmesi, üretim fazlası sorunun çözülmesi bekleniyor.

Konut sektöründe ameliyat şart!

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Akıncı, "Konut sektöründe tüm alınan tedbirler pansuman... Ameliyat şart" dedi...

Reform Sales konut sektörüne giriş yaptı!

Reform Sales Proje Danışmanlık Konut sektörünün gün geçtikçe daraldığı ve satış yapmanın zorlaştığı bu dönemde İnşaat firmalarına rahat bir nefes aldırmak adına kuruldu. 

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

konut sektörü proje patlaması Haberi

konut sektörü proje patlaması

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Mortgage Yasası tam işlerliğe kavuşursa konut kredilerinde faiz oranının yüzde 0,60-0,70 seviyelerine inebileceğini söyledi.


Türkiye konut sektörü 2015'i 1 milyon 200 bini aşan konut satışıyla tamamlamaya hazırlanırken, sektör paydaşları, 2016'da yeni projelerin konut satışlarını artıracağını öngörüyor.


Sektör temsilcileri, 2015 yılı değerlendirmeleri ve 2016 beklentilerini AA muhabiriyle paylaştı.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2016'nın yeni bir başlangıç yılı olacağını belirterek, seçim sonrası tek partili bir hükümet kurulmasının inşaat sektörüne 2004'teki gibi bir ivme kazandırdığını söyledi.


Son iki ayda hızlanan konut satışlarına bağlı olarak yıl genelinde gerçekleşen 1 milyon 200 bini aşan konut satışının, sektöre yeni bir rekor kazandırdığını dile getiren Durbakayım, "Yurt içi istikrar 2016'da da önemini koruyacak ama asıl belirleyici faktör konut kredisi...