07 / 07 / 2024

Konut stoku 4 yıllık veri

Konut stoku 4 yıllık veri

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Alaattin Aktaş bugünkü yazısında konut sektöründeki stok artışını ele aldı. İşte o yazı...

Yatırımcılara büyük fırsat! İki şehirdeki 8 dubleks konut ve 5 arsa satışa çıktı! 

Balıkesir'de yer alan 8 adet dubleks konut ve 4 adet arsa ile Diyarbakır'daki konut alanı imarlı arsa satışa çıkarıldı. İşte o ihale ilanları...

İki ildeki 20 adet konut ile 4 adet arsa satılıyor! Ev ve arsa arayanlara müjde!

Balıkesir ve İzmir'de yer alan 20 adet konut ile 4 adet arsa satılıyor. Peki söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi ne zaman? Evlerin ve arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

İki ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 16 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya ve Eskişehir'de yer alan imarlı 4 arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak belirtildi.

Türkiye'deki satılık konut stoku iki yılda yüzde 21 arttı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konut piyasasının genel değerlendirmesini yaptı.

Başakşehir Belediyesi'nden dev konut kampanyası! 4 farklı projede metrekaresi 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Türkiye Yüzyılı’na dev sosyal konut kampanyasıyla başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun açıkladığı kampanya kapsamında konutlar metrekaresi 29 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı! TOKİ 73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Deprem bölgesinde inşası devam eden konut ve okul inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hayata geçirilecek projelerin toplam bedelinin 62,5 milyar TL olması bekleniyor.

Çanakkale’de konut imarlı 4 arsa satışa çıktı! İhale tarihi 21 Kasım!

Çanakkale iline bağlı Ezine Belediye Başkanlığı, Ezine’de 4 adet konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle satılacak arsaların ihale tarihinin 21 Kasım olduğu açıklandı.

Lapseki'de 17 adet 1+1, 2+1, 3+1 konut ile 4 adet iş yeri satılıyor! Fiyatlar tek tek açıklandı! 

Çanakkale Lapseki'de 17 adet 1+1, 2+1, 3+1 konut ile 4 adet iş yeri satılıyor. Peki Lapseki'de yer alan konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Karayolları bu ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 

Karayolları Genel Müdürlüğü Malatya Yeşilyurt'ta dört adet arsa satacak. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak açıklandı.

Depremzedeler için inşa edilen 41 bin konut ve 4 bin 807 köy evi yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden etkilenen şehirlerde inşası süren 200 bin konuttan, tamamlanma aşamasına gelen 41 bin konut ve 4 bin 807 köy evinin sene sonuna kadar sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını dile getirdi.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Konut stoku 4 yıllık veri Haberi

Konut stoku 4 yıllık veri

Daha bir hafta önce konutta toplam satışın değil ilk satışın önemli olduğunu vurgulamış, ayrıca stokun her geçen gün arttığına dikkat çekmiştik. Stokun nasıl hesaplandığı da belliydi. Belediyelerin verdiği yapı kullanma izin belgesi kapsamındaki daire sayısı arzı gösteriyordu, ilk satışlar ise bir anlamda talebi. Dolayısıyla arz ve talep arasındaki fark da bize stoku veriyordu.


İşte bu şekilde hesaplanan konut stokunun son dört yılda 685 bin adet düzeyine eriştiğini görüyoruz. 2012 sonunda stok sıfır olmadığına göre, bir anlamda konut stokunun son dört yılda 685 bin adet arttığını da söyleyebiliriz.


TÜİK'in dün açıkladığı verilere göre geçen yıl belediyeler 986 bin konut için yapı ruhsatı vermişler. Yapı kullanma izin belgesi verilen konut sayısı ise 750 bin düzeyinde.


Yapı kullanma izni verilen 750 bin konut, arzı gösteriyor....