18 / 05 / 2024

konut talebinde 75 bin

konut talebinde 75 bin

Konut Kredisi Piyasasına Bakış raporuna göre, Türkiye'de tüketim amaçlı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25,8 ile konut ve kira harcamaları alıyor. Konutlarda talebi 75 bin liralık evler çekiyor...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Konut fiyatları geçen yıl yüzde 75,5 arttı: Yüzde 50 faiz mi karlı, konuttan kira geliri almak mı?

Merkez Bankası konut fiyat endeksinin, Aralık ayında yıllık bazda yüzde 75,5 arttığını açıkladı. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı, faiz mi? 

Konut fiyatları yüzde 75,5 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2023 yılının Aralık ayında aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 75,5 artış gösterdi ve 1163,2 şeklinde oldu.

Kira artışı göçü devam ediyor: 25 bin liralık kira, asgari ücretliyi vurdu! 

Bodrum'da kira fiyatları 3 yıl içinde 10 kart arttı. Ev bulmakta ve kiralamakta zorlanan vatandaşlar göç etmeye başladı. Firma yöneticileri sosyal konut talebinde bulundu.

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Son dönemde pek çok site yönetimi, fahiş aidat zamları ve şeffaf olmayan idari yapılarıyla gündem oluyor. İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası ortalığı karıştırdı. 

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

ABD'de Ekim'de yeni konut başlangıçları, konut arzında yaşanan sert daralmanın inşaat sektörü üzerinde baskı kurmasıyla düşüşünü sürdürdü. ABD’de Ekim ayında yeni konut başlangıçları, konut talebinde yaşanan sert daralma sebebiyle düşmeye devam etti.

Milli Emlak 75 bin TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden yayımlanan Kasım ayı ihale ilanları arasında satış bedeli 75 bin lira olarak açıklanan konut imarlı arsa da mevcut. Söz konusu arsa KDV'den muaf olarak satışa çıkıyor. 

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Enflasyondan kaçan konuta yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye’de döviz ve altın gibi yatırım araçlarından karını realize eden ve yüksek enflasyonda parasının değerini korumak isteyenlerin gayrimenkule yöneldiğini, konut talebinde yüksek artış yaşandığını değerlendirdi.

Ev kiraları neden yükseliyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kiralık konut talebinde ortaya çıkan artışın ülke genelinde ev kiralarını hızla yükselttiğini değerlendirdi.

Konut talebinde toparlanma başladı!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Mart ayından itibaren konut talebinde artış trendinin yeniden başladığını değerlendirdi...

TOKİ Ordu Gürgentepe 75 konut ihalesi bugün!

Ordu İli, Gürgentepe İlçesi, Döşek Mahallesi 75 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Ordu 75 konut ihalesi yarın!

Ordu İli, Gürgentepe İlçesi, Döşek Mahallesi 75 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

konut talebinde 75 bin Haberi

konut talebinde 75 bin


Türkiye'de tüketim amaçlı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25,8 ile konut ve kira harcamaları alıyor. Tüketicilerin yüzde 40'ının ise kredi taksiti ödeyerek ev almak ve kira ödemeye son vermek için yeterli geliri bulunmuyor.


Konutkredisi.com.tr tarafından hazırlanan 2013 Konut Kredisi Piyasasına Bakış 2'nci çeyrek raporuna göre, konut ve kira harcamaları geçen yılki seviyelerini koruyarak hane halkı giderlerindeki en büyük kalem olmaya devam etti. En büyük gider kalemi olan konut ve kirayı, yüzde 19,6 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 17,2 ile ulaştırma takip etti. En büyük gider artışı ise yüzde 20 ile kültür ve eğlencede gerçekleşti. Hane başına aylık ortalama tüketim bir yılda yaklaşık 250 lira artarak, 2 bin 366 lira oldu.


Düşük gelirlinin kira harcaması yüksek


En düşük yüzde 20'lik gelir...