05 / 05 / 2024

konut tapusuna şerh nasıl konulur

konut tapusuna şerh nasıl konulur

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapma yasağının sonuçları dikkat çekici. Buna göre kadınlar tapusuna erkeklere oranla daha fazla sahip çıkıyor. Bir yılda 11 bin taşınmaza aile şerhi konuldu

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Yabancılara konut satıldı, piyasa canlandı!

Son yıllarda Türk gayrimenkul sektörü yurtdışına satışta hedeflere ulaştı. Yabancıların kârı kur farkıyla artarken, bu yıl 135 bin dolar konut tapusuna ödendi.

Arsa tapusuna şerh koyulur mu?

Tapu şerhi, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapu kütüğünde konulabiliyor. Peki, arsa tapusuna şerh koyulur mu? Şerh nasıl koyulur?

Konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz malların üzerine mevcut borç veya ileride çıkabilecek borç nedeni ile ipotek konulabiliyor. Krediyle alınan konutların tapusuna da borç bitene kadar ipotek konuyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Satış vaadi şerhi tapu harcı!

Satış vaadi sözleşmesi, ilerideki yapılacak satış işleminin taahhüdü niteliğinde olan bir ön sözleşme oluyor. Bu sözleşme ilgili taşınmazın tapusuna şerh edilebiliyor. Peki, satış vaadi şerhi tapu harcı ne kadar?

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapuya şerh nasıl yapılır?

Şerh ile taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları yazılabiliyor. Peki, tapuya şerh nasıl yapılır? Şerh için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi talebi!

Bir mesken tapusu üzerine, aile konutu şerhi konması; eşlere birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Aile konutunun tapusuna şerh konulabilmesi için, tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte aile konutu şerhi talebi dilekçesi...

Kadınlar konut tapusuna daha çok sahip çıkıyor!

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapma yasağının sonuçları dikkat çekici. Buna göre kadınlar tapusuna erkeklere oranla daha fazla sahip çıkıyor. Bir yılda 11 bin taşınmaza aile şerhi konuldu

Emlak Konut'tan Yenibosna arsası haberleri açıklaması!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yenibosna arsası üzerinde şerh ya da mahkeme kararı bulunmuyor.

Eşten izinsiz ev satılır mı?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir ev tapusuna şerh konulabiliyor. Peki, eşten izinsiz ev satılır mı?

Oturma hakkı tapuya şerh edilir mi?

Oturma hakkı, hak sahibine bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veriyor. Peki, oturma hakkı tapuya şerh edilir mi? Oturma hakkı tapuya nasıl şerh edilir?

Mahkeme, Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait parsellere şerh koydu!

Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, Isparta Kule  Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait 3 parsele tapuda şerh koydu ve davayı erteledi. Tulip Gayrimenkul, uyarıyor: '+34 Batı Yakası adıyla satışa çıkarılacak projeden ev alacak kişiler, dikkat!...'

konut tapusuna şerh nasıl konulur Haberi

konut tapusuna şerh nasıl konulur


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, ülke genelinde tapu kütüğüne şerh edilen aile konutu uygulaması hakkında bilgi verdi. Aile konutu şerhinin, malik eşin, diğer eşin rızası bulunmadan taşınmazı satmasını ve ipotek etmesini engellediğini belirten Güllüce, böylelikle diğer eşe hukuki koruma sağlandığını söyledi. Güllüce, uygulamanın, eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruduğunu kaydetti. Uygulamadan nasıl yararlanılacağını anlatan Güllüce, başvuruların, evlilik cüzdanı ve ikametgah belgesiyle tapu müdürlüklerine yapıldığını ifade etti. Aile konutu şerhinin, evliliğin sona ermesi durumunda malik eş, evlilik sürerken ise şerhi koyduran eş tarafından tapudan kaldırılabildiğini dile getiren Güllüce, "Şerhin konulmasında ya da terkininde harç ve döner sermaye ücreti talep edilmez" dedi. 


İLK SIRADA İSTANBUL VAR 

Geçen yıl Türkiye genelinde toplam 11...