01 / 05 / 2024

Konut teminatlı kredi yüzde kaç

Konut teminatlı kredi yüzde kaç

Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'ten yüzde 80'e yükseldi..

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

Ev almak isteyen birçok vatandaşın merakla beklediği 1.20 faizli ilk evim kampanyası ile ilgili olarak "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

BDDK’dan sürpriz karar! O limitler yükseltildi! Bu haber çok işinize yarayacak!

​​​​​​​BDDK, konut teminatlı kredilerde kredi ücretinin teminat olarak alınan evin değerine kıyaslanan oranları güncelledi. İşte detaylar...

Resmen Açıklandı! Konut kredisi için limit yükseltildi: 5 milyon lira...

BDDK, konut teminatlı kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine kıyaslanan oranları güncelledi.

Orta gelirliye konut projesinde kredi tutarları hesaplandı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi hesaplama yüzde 0,69 faiz oranları müjdesinin verilmesinin adından sıklıkla kullanılıyor. Orta gelirliye konut müjdesi kapsamında verilecek konut kredisi desteği kapsamında hesaplamalar yapılıyor. İşte tüm ayrıntılar...

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

Markalı konut projelerinde kredi kullanımı azaldı!

REIDIN-GYODER tarafından açıklanan yeni konut fiyat endeksi verilerine göre markalı konut projelerinde kredi alım oranı %20’ ye kadar geriledi. Kredi ile konut alan tüketici uygun fiyatlı konuta yöneldi.

Konutta Ekim ayı beklentisi!

Ekim ayında konut satışı kredi faizi yoluyla sağlanan onca desteğe rağmen hem eylül ayma göre, hem de Geçen yılın ekim ayına göre az da olsa geriledi. Ancak kredi faizlerinin düşürülmesiyle konut satışlarının ivme kazanması planlanıyordu.

Konut teminatlı kredi yüzde kaç Haberi

Konut teminatlı kredi yüzde kaç

Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'ten yüzde 80'e yükseldi.


Tüketiciler, tüm borçlarını birleştirerek, tek bir kredi altında ödeyebiliyor. Bireysel ihtiyaç kredileri sahip olunan konut teminat gösterilerek kullanılabiliyor.


Teminat olarak gösterilen konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 75’ine kadar kredi kullanabiliyordu.


Ancak, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile bu oran değiştirildi. Ancak konut ve taşıt kredileri bu uygulamanın dışında tutuldu.


BANKALARIN KREDİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak...