06 / 05 / 2024

konut teslim süreleri

konut teslim süreleri

Konut projelerinde azalan satış hızı ''36 ay içinde teslim'' sistemini zorlaştırıyor. Sektör, bu sürenin 48 aya çıkarılmasını istiyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında TOKİ 8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

İBB İştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum'un 650 bin konut vaadinin gerçekleşebilir olmadığını aktaran Kurt, 2019-2024 arasında TOKİ'nin 8.500 adet, KİPTAŞ'ın 10 bin 39 adet konut teslim ettiğini söyledi.  

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Moskova'da konut proje teslim süreleri uzadı!

Rusya Moskova'da "Yeni Moskova" tabir edilen alan dışında inşaatı tamamlanarak satışa hazır duruma gelen konut metrajı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 26'lık düşüşle 2,12 milyon metrekareye kadar geriledi.

İHH, İdlib’de yetim ailelerine 50 konut teslim etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde yetim ailelere 50 konut teslim etti...

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

İnistanbul Topkapı'da 2 bin konut teslim edilecek!

Yaklaşık 6000'in üzerinde konut teslimi yapan Nef, yeni konutların teslimine 2019'da da devam ediyor. Nef, İş GYO ile birlikte geliştirdikleri İnistanbul Topkapı projesinde de 404 konutun teslimine başladı.Tüm etapların tamamlanmasıyla İnistanbul Topkapı’da teslim edilen konut sayısı 2 binin üzerin

Konutta teslim süreleri uzatılabilir!

Konut projelerinde azalan satış hızı ''36 ay içinde teslim'' sistemini zorlaştırıyor. Sektör, bu sürenin 48 aya çıkarılmasını istiyor.

Artaş İnşaat 4 projede 2 bin 534 konut teslim etti!

Konut sektörünün en büyüklerinden biri olan Artaş İnşaat’ın Başkanı Süleyman Çetinsaya, projelerini ve 2019 yılına dair değerlendirmelerini paylaştı. Çetinsaya, 2018 yılında 4 projede 2 bin 534 konut teslim ettiklerini açıkladı.

TOKİ Malatya Merkez İzzetiye konut teslim dönemi!

TOKİ Malatya Merkez İzzetiye konut teslim dönemi bugün başlıyor. 34 konut ve 10 adet işyeri için hak sahipleri 11-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında T.Halk Bankası A.Ş. Beydağı Şubesinde gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayacaklar.

İstanbul'da ilçelere göre konut amortisman süreleri!

İstanbul'da konut yatırımının geri dönüş süresinin en kısa olduğu beş ilçede ortalama 19 yıl, en uzun olduğu beş ilçenin ortalaması ise 31 yıl olarak belirtildi...

konut teslim süreleri Haberi

konut teslim süreleri

Konut sektöründe azalan satış hızı büyük ebatlı konut projelerinin halihazırda uygulanan 36 ay içinde teslim edilmesini zorlaştırıyor. Sektör bu durumun çözümü için yeni bir sistem geliştirdi.

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, konutta halihazırda pek çok dev projelerin yapımı devam ederken, azalan konut satışları bu projelerin 36 ayda tamamlanmasını imkansız hale getiriyor.

''Tesimler 48 aya çıksın'' önerisi

Özellikle büyük ebatlı proje yapan üreticiler,  talep ettiği düzenleme ile konutta var olan teslim süresinin 48 ay veya daha fazla bir süre için uzatılmasını istiyor. 

Halihazırda uygulanan Tüketici Yasası gereği konut projelerinin 36 ay içinde teslim edilmesi öngörülüyor. Mevcut düzenlemede konut geliştiricileri projelerini mevcut zamanda teslim etmedikleri taktirde, sözleşme kurallarına göre kira bedeli ödemek zorunda kalıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilettiler

Yasa kapsamında süresinin uzatılmasını isteyen gayrimenkulcülerin bu...