06 / 05 / 2024

konut tüketicisi

konut tüketicisi

Yeni tüketici kanunu 28 Mayıs'ta yürürlüğe girmiş, yasa konut tüketicisine yeni haklar getirmişti. Maketten satış uygulamasında tazminat ödenmeden 14 günde cayılabileceği de haklar arasına girdi.

Hyundai IONIQ 5 Advance Türkiye'de satışta! Hyundai IONIQ 5 Advance 2024 fiyatı ne kadar?

Hyundai Assan, Türk tüketicisi için özel olarak geliştirilen “Advance” donanım seviyesini IONIQ 5 modelini satışa çıkardı.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Konutta arz talebi karşılayamadı, yılda 750 bin konut Türkiye'ye yetmiyor!

Türkiye'de yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyon civarında. Ancak son 10 yılda üretim 750 binin altında kaldı. Bu kapsamda arz talep dengesizliği ev fiyatlarının artmasını tetikledi. İşte detaylar...

Profilo 6 programlı bulaşık makinesi en uygun fiyata nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar ? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşık makinesini yenileyecekler için Profilo derinlemesine temizlik ve esktra hijyen teknolojisine sahip bulaşık makinesini tüketicisi ile buluşturuyor. Bir çok yıkama teknolojisine sahip bulaşık makinesi enerjiden de tasarruf ettiriyor. 

Kahvesiz yaşayamam diyenler dikkat! Bol köpüklü Türk kahveleriniz Arzum'dan! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi 

Kahve severler için geliştirilen teknolojisi ile Arzum, 4 fincan kapasiteli Türk kahve makinesini tüketicisi ile buluşturuyor. Otomatik kapanma özelliğine sahip kahve makinesi üstün önlem teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Elektrik ve doğalgaz abonelerine 2023 şoku! Yüzde 123 zam yapıldı!

Milyonlarca elektrik ve doğal gaz tüketicisi bu habere üzülecek. Elektrik, doğal gaz, LPG ve petrol için uygulanan para cezalarına 2023’te geçerli olmak üzere yüzde 123 zam yapıldı.

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

Herkese 50 bin TL kolay kredi müjdesi! Milyonları sevindiren haber geldi!

Ziraat Bankası'nın tüketici kredisi faizleri yüzde 1,55 ile 1,89 arasında değişiklik gösteriyor. Ziraat Bankası'nda maaşı bulunanlara daha düşük faiz tanınırken, müşteri olmayan kişileri çinde kolayca 50 bin liraya kadar tüketicisi kredisi sağlanıyor. İşte ayrıntılar... 

Konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Fiyatlardaki yükselişle birlikte konut, yeniden yatırım için tercih edilmeye başlandı. Diğer yatırım araçlarına karşı ‘güvenli liman’ olma özelliğini tekrar ele geçiren konut, Türkiye’de bir yılda ortalama yüzde 50 kazandırdı.

Türkiye'de konut açığı sorunu nasıl ortadan kalkar? 

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

Ytong Ev’den Marmara Bölgesi’ne özel Gürgen Evi!

Türk Ytong, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen konut tüketicileri için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi geliştirdi.

Doğal gaz fiyatlarına yüzde 1 zam yapıldı!

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, şubat ayında geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1289, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1442 lira oldu.

Konut sektörünün derin geçmişi!

GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun ve  Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Şirin Turgut Yazıcı, konut Türkiye’de devreye girdiği günleri anlatırken ilk dönemlerde yaşadıklarını paylaştı. 

konut tüketicisi Haberi

konut tüketicisi

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bu haklardan birinin 'sözleşmede öngörülen koşulların sözleşme süresi içinde tüketici aleyhine değiştirilemeyeceği" olduğunu belirterek bu şekilde tüketicilerin olası bir durumda şikayette bulunabileceğini dile getirdi. 


Kredilide de cayma var! 

Daha önce taksitli satışta cayma süresi olmadığını, yeni yasayla koşulsuz şartsız cayma süresi getirildiğini hatırlatan Küçük şöyle dedi: "Bankadan konut için kredi kullanılmasında dahi koşulsuz şartsız, hiçbir tazminat ve ceza ödemeden 14 gün içinde sözleşmeden vazgeçilebiliyor. Daha önce imzayı attığın an her şey bitiyordu. Ancak şu an ev alan birisi 14 gün içinde iade alabiliyor." 


Sigorta zorunlu değil! 

Maketten satış uygulamasında tazminat ödenmeden 14 günde cayılabileceğini belirten Levent Küçük, artık yapı ruhsatı olmadan maketten satış yapamadığını söyledi. 


Ön ödemeli satışlarda 36 ayda teslim şartı olduğunu, konut kredilerinde vade 36...