29 / 04 / 2024

Konut üreticisi koruma istiyor

Konut üreticisi koruma istiyor

3’üncü İnşaat ve Konut Konferansı’nda konuşan, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, haksız rekabetin engellenmesi, verginin düşmesi ve kazanılmış haklarının (müktesep hak) korunması konusunda düzenleme beklediklerini söyledi.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi Koruma, Yenileme ve Yaşatma projesi kapsamında, revizyona gidildiğini belirterek, 285 adet olan ticari ünite sayısı 238 adet olacak şekilde değiştiğini bildirdi.

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı 1789 Ada 1 Parsel, 1790 Ada 1 Parsel Ve 1791 Ada 3 Parsele İlişkin Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.

Konut yatırım aracı olarak cazibesini artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Kasım ayına ilişkin konut satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Maya, insanların konutu enflasyona karşı kendilerini koruma aracı olarak görmeleri sebebiyle satışların tavan yaptığını belirtti.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortasıyla evinizi ve ailenizi koruma altına alabilirsiniz. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı hedefliyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sektöründe online satış trendi! 

Koronavirüs salgını sebebiyle, evde kalma ve sosyal mesafeyi koruma çağrılarından sonra, konut sektörü de online platformlara taşındı. Konut satışları için yapılan görüşmeler online platformlarda yapılıyor...

DASK 2020 fiyatları ne kadar?

Türkiye, deprem kuşağında bulunduğu için DASK çok büyük önem arz ediyor. Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerine koruma sağlıyor. Peki, DASK fiyatları ne kadar? İşte 2020 DASK fiyatları...

Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortasıyla eviniz ve aileniz koruma altına alınıyor. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlıyor. Peki konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Bebek Makoder: Değerli konut vergisi haksız ve ağır bir yük!

İstanbul Bebek Mahallesi Koruma ve Güzelleştirme Derneği (Bebek Makoder) tarafından yapılan açıklamada “Değerli konut vergisinin, İstanbul’un Bebek semti gibi değeri yüksek bölgeler için ağır bir yük olduğu” ifade edildi...

Emlak Katılım Bankası'ndan konut sektörüne yeni soluk!

Varlığa dayalı sermaye piyasası araçlarını devreye sokmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunan Emlak Katılım Bankası, konut üreticisi firmalarıyla güçlü olarak ilerleyip, sektördeki çıkmazlara çare olmayı amaçlıyor.

Konut üreticisi koruma istiyor Haberi

Konut üreticisi koruma istiyor

Gayrimenkul patronları konut üreticisini koruyan yasa istiyor. Dün gerçekleşen 3’üncü İnşaat ve Konut Konferansı’nda konuşan, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, haksız rekabetin engellenmesi, verginin düşmesi ve kazanılmış inşaat haklarının (müktesep hak) korunması konusunda düzenleme beklediklerini söyledi. 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İNDER’in ortak çalışma yapacağını belirten Durbakayım, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvuracaklarını belirtti. Konut tüketici için hazırlanan Tüketici Kanunu’nu desteklediklerini, üretici için de bu tip bir uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Durbakayım, “Bir inşaat firmasının batması yüzlerce kişiyi mağdur eder” dedi. 


‘KDV YÜZDE 8 OLSUN’


KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, tüm işyeri ve konutlarda KDV’nin yüzde 18’den 8’e indirilmesini ve arsalarda da yüzde 1’e sabitlenmesini istediklerini ifade etti. Gayrimenkulde vergi yükünün...