30 / 04 / 2024

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.



Bakan Nebati, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Şanlıurfa’da kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek yeni finansman modellerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

Kentsel dönüşüme yönelik yeni finansman modeliyle ilgili konuşan Bakan Nebati, konut üreticisiyle anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasaya göre çok uygun koşullarda kredi kullandırıp, kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini ve böylece, hak kaybı yaşanmadan ve emsaller korunarak kentsel dönüşümü güçlü bir şekilde destekleyeceklerini söyledi.

Nebati, bölgenin yeniden imarı ve ihyasını sağlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çalışmaları hızla sürdürdüklerini, bu kapsamda gereken her türlü finansmanı Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak sağlayacaklarını da dile getirdi.

Kentsel dönüşüm meselesinin çözümü amacıyla üç farklı yaklaşım üzerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile eşgüdüm içinde çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

İlk model ile konut üreticisiyle anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasaya göre çok uygun koşullarda kredi kullandırıp, kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini belirten Nebati, böylece konut sahipleri hak kaybına uğramadan ve emsaller korunarak kentsel dönüşümü güçlü bir şekilde destekleyeceklerini bildirdi.


Geri Dön