29 / 04 / 2024

konut ve ev eşyasında enflasyon ne kadar

konut ve ev eşyasında enflasyon ne kadar

TÜİK Temmuz 2014 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre konutta enflasyon Haziran ayına göre düşüş gösterdi. Peki Temmuz'da konut enflasyonu yüzde kaç oldu? Haziran ayında enflasyon oranı kaçtı? İşte detaylar...

Konut ve gayrimenkul yatırım aracı mıdır? 'Hiçbir şey alamıyorsan ev al kaybettirmez' kalıbına dikkat!

Hangi ürüne yatırım yapmanın mantıklı olduğunu araştıran yatırımcılar, konut ve gayrimenkulün yatırım aracı olup olmadığına ilişkin soruları için de uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Peki gayrimenkul bir yatırım aracı mıdır? İşte sosyal medyadaki o yanıtlar...

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Kiracı ve ev sahibi davaları asıl şimdi başlıyor! Fahiş kira anlaşmazlığı salgın gibi yayılıyor!   

Son zamanlarda fahiş şekilde yükselen ev kiraları, kiracılar ile konut sahiplerini karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracı ve ev sahipleri arasındaki kira tartışmalarının çözümünü kaleme aldı. İşte Heper'in o yazısı...

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 547 konut ve 54 dükkan!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, Manisa Şehzadeler'de 547 konut ve 54 dükkan hayata geçirecek.

TOKİ'den 56 bin TL'ye ucuz konut ve iş yeri satışı!

Her sene milyonlarca kişiyi ev sahibi yapan  TOKİ 42 kentte konut ve ucuz iş yeri satışı yapıyor. Satışa sunulan taşınmazların fiyatı  56 bin TL'den başlıyor.

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

Antalya’da hızla artan konut ve arsa fiyatları, uygun kredi fırsatından yararlanıp ev ve arsa almak isteyenleri şaşırttı. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Fiyatlar bir anda 2 kat arttı” diye konuştu.

Elazığ Maden'de konut ve iş yerlerinin inşası için çalışmalara başlandı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde 510 ev ve iş yerinin tahliyesine yönelik, daha güvenli bir alanda konut ve iş yerleri inşa ediliyor.

TOKİ 9 ildeki 104 konut ve 25 ildeki 232 iş yerini satıyor!

Türkiye'nin birçok noktasında konut ve iş yeri inşa eden TOKİ, dar ve orta gelirlileri ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ, 9 ildeki 104 konut ve 25 ildeki 232 iş yerini 31 Ekim'de satıyor.

Marka Rezidans Bursa'nın en prestijli konut ve AVM projesi olacak!

Marka Rezidans, şehre gelecek ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapacak 220 mağazalık alışveriş merkezi ile Bursa’nın en prestijli “konut ve AVM” karma projesi olacak.

konut ve ev eşyasında enflasyon ne kadar Haberi

konut ve ev eşyasında enflasyon ne kadar


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi'ne (TÜFE) göre konutta enflasyon yüzde 5,27 oranında artış gösterdi.


Haziran ayında konutta yıllık enflasyon, yüzde 5,46 olarak açıklanmıştı. 


TÜİK'in bugün açıkladığı TÜFE rakamlarına göre Temmuz 2014 itibariyle konut harcamalarında yıllık enflasyon, Temmuz 2013'e göre yüzde 5,27 olarak gerçekleşti. Konut harcamaları, Temmuz'da Haziran ayına göre yüzde 0,56 oranında artmış oldu.


Ağustos 2014'te kiraya ne kadar zam yapılacak? Öğrenmek için tıklayın!



Konut fiyatlarındaki artış bir önceki yılın Aralık ayına göre (Aralık 2013) yüzde 2,60 artarken, konutta oniki aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 5,27 olarak ölçüldü.


Bir önceki yılın aynı ayına göre ise artış yüzde 5,41 oldu. 



Haziran 2014'te konut enflasyon rakamları nasıldı? Öğrenmek için tıklayın!


Ev eşyası fiyatları ne...