27 / 04 / 2024

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...



İstanbul'da yaşamak isteyenler ile İstanbullular uygun fiyata konut arayışına devam ediyor. Kentte ucuz fiyata kiralık konut arayanlar ve uygun fiyata konut almak isteyenler İstanbul'un konut piyasasını sorguluyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekim 2023 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini geçtiğimiz gün açıklandı.

Bu noktada Konut Fiyat Endeksi ekim ayında aylık yüzde 3,8 ve yıllık yüzde 86,5 artışla 1129,6 oldu.

İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  üç büyük il için KFE değişimine bakıldığında, ekim ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 2,9, 4,7 ve 3,3'lük artış görüldü.

Endeks değerleri geçen sene aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 74,4, Ankara'da yüzde 101,5 ve İzmir'de 80,1 yükseldi.

Aydınlık gazetesinde yer alan detaylara göre İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi sırasıyla; Tuzla,  Sancaktepe ve Sultanbeyli'dir. 

İstanbul un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

İSTANBUL'UN EN UCUZ 3 İLÇESİ

İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi arasında Anadolu Yakası'nda bulunan ilçeler öne çıkıyor. Bunların arasında Sancaktepe, Tuzla ve Sultanbeyli yer alıyor. Ayrıca bu 3 ilçenin ortak özelliği ise, mesafe bakımından merkez ilçelere uzak olsalar bile raylı sistem sayesinde ulaşımın kolay olmasıdır. Tuzla ise bu ilçeler arasında ulaşım bakımından en avantajlı konumdadır.

TUZLA

Ulaşım açısından  Marmaray  ile İstanbul'un diğer tüm önemli ilçeleri ile direkt olarak bağlanan Tuzla, İstanbul'un diğer ilçelerine göre daha ucuzdur. Bu nedenle İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi arasında yer alır. Tuzla, sanayi ve konut imkanı açısından daha elverişlidir.

SANCAKTEPE

Anadolu Yakası'nda konumlanan Sancaktepe, İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi listesinde yer alıyor. Bunun ise temel sebebi olarak bölgenin ekonomik oluşudur. Bu bölgede kira ve konut fiyatları diğer ilçelere göre daha ucuzdur.

SULTANBEYLİ

Sancaktepe gibi metro geçen ilçelerden biri olan Sultanbeyli, bu özelliği ile avantajlı konumdadır. İstanbul'un diğer ilçelerine göre uygun bütçe ile ev kiralanabilecek bir ilçe olan Sultanbeyli, İstanbul'un en ucuz 3 ilçesi arasında bulunur.

DAP Yeni Levent'te 1,69 faizle 36 ay vade fırsatı!

Ümraniye'nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir'e 61.350, Dudullu'ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!


Geri Dön