02 / 05 / 2024

konut yapmak için servet gerekiyor

konut yapmak için servet gerekiyor

İnşaat maliyetlerindeki artışlarla ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa bedeli hariç yapım maliyeti ev tipi yapılarda 85 bin, apartmanlarda ise 77.5 bin YTL'ye ulaştı.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ev almayı düşünenlere müjde! Finans uzmanı İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler düşük faizli kredinin ne zaman çıkacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi. İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Yalova Belediyesi tarihinin en büyük konut projesi için düğmeye bastı! 46 dönümlük arsaya en az 700 adet konut!

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova'dan yeni konut projesi için harekete geçti. Tutuk, 30 milyon TL'ye aldıkları 46 dönümlük arazide, 700 adet konut inşa edileceğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'den 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün! Başvurular resmen sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, TOKİ Ankara projesi için başvurular bugün resmen sona eriyor...

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Konut fiyatları için zam kapıda! Faizler dengeleri değiştirecek

Konut kredileri ile ilgili flaş gelişme. Konut kredisi faizleri yüzde 4 arttı. Müteahhitler inşaat maliyetlerine zam yapmak için beklemeye geçti. Eğer beklenen olursa yüzde yüzde bir artış yaşanabilir. İşte tüm detaylar...

konut yapmak için servet gerekiyor Haberi

konut yapmak için servet gerekiyor

TÜİK verilerinden yapılan hesaplamaya göre ocak-haziran döneminde yapı ruhsatı alınan bir daireli ikamet amaçlı binaların toplam değeri 1 milyar 33 milyon YTL oldu. Toplam yüzölçümü 2 milyon 222 bin 186 metrekare olan bu binalarda arsa bedeli hariç metrekare maliyeti 465 YTL olarak belirlendi. Metrekare maliyeti geçen yılın eş dönemine göre yüzde 7.6 arttı. Bu binalarda geçen yılın ilk yarısında 179 metrekare olan ortalama daire büyüklüğü ise bu yıl aynı dönemde 183 metrekare düzeyinde gerçekleşti. Buna göre söz konusu binalarda ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa hariç yapım maliyeti 85 bin YTL'ye geldi. Daire büyüklüklerindeki artışın da etkisiyle ortalama daire maliyetinde yüzde 9.6 artış yaşandı.

Birim inşaat maliyetine göre bir daireli ikamet amaçlı binalarda 100 metrekare büyüklükteki...