01 / 05 / 2024

konut zemin inceleme

konut zemin inceleme

Konut satın almakla ilgili püf noktaları veren Mehmet Yalçıntepe, konut satın alırken zemine de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Yasaya aykırı olan yapılar affedilemez! Fay hattı üzerinde konut yapılırsa...

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, binaların güvenli olup olmadıkları gündem oldu. İmar affından zemin biçimine kadar pek çok konu sık sık tartışılıyor. Peki fay hattı üzerinde konut yapılırsa ne olur?

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

TOKİ'den yatay mimari atağı: Zemin+5 kat geçilmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde TOKİ konutlarını ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'un açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın '130 bin konut yaptık zemin artı 5’i geçmedik' başlıklı yazısı...

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

TOKİ iki bölgedeki projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Marmara ve Ege Bölgesindeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ 2 bölgede zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesindeki projeler için Zemin Etüt Raporu hazırlatacak!

İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

konut zemin inceleme Haberi

konut zemin inceleme
Yalçıntepe Group Başkanı Mehmet Yalçıntepe, konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Yalçıntepe, konut satın alırken zeminin de incelenmesi gerektiğini, dairelerin net ve brüt alanlarının öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Mehmet Yalçıntepe, alıcınının net kaç metrekare daire satın alacağını bilmesi gerektiğini, bunun da tapu da yazması gerektiğini...