26 / 05 / 2024

konuta aile şerhi

konuta aile şerhi

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenleme kapsamında geçen yıl 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konuldu..

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2021!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konuta özel düzenlemeler ve sınırlamalar yapılıyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2021...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2020!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konuta özel düzenlemeler ve sınırlamalar öngörülüyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2020...

10 soruda aile konutu şerhi!

Eşlerin birlikte yaşamlarını sürdüğü konuta aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nedir? Aile konutu şerhi olan bir evde eşlerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

İstanbul'da günde 395 aile yeni bir konuta yerleşti!

Sıfır konuta yerleşen aile sayısı yüzde 41 artarken, günde 395 aile yeni bir konuta yerleşti. İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki Suriyeli aile sayısı 10 bin 367’ye ulaştı.

Tapuda aile konutu şerhi yoksa ne olur?

Evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Aile konutu eşten izin alınmadan satılamıyor. Peki, tapuda aile konutu şerhi yoksa ne olur?

Kiralık ev aile konutu sayılır mı?

Evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Peki, kiralık ev aile konutu sayılır mı?

1988 yılında dar gelirlinin konuta kavuşması hayal olmuş!

1988 yılında, İstanbul'da 1 milyon aile ev için kıvranırken, dar gelirli ailelerin konuta kavuşması artan pahalılık yüzünden çıkmaza girmiş. Kooperatif taksitlerinin 200 bin liranın üzerine çıkması, dar gelirli üyeleri zor duruma sokmuş.

2014'te kaç konuta aile şerhi konuldu?

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenleme kapsamında geçen yıl 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konuldu..

Aile konutu ipoteğin fekki!

Medeni Kanun’un 194. maddesi gereği; evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Peki, aile konutu ipoteğin fekki nasıl olur?

Aile konutunun eşe tahsisi!

Eşlerin evlilikleri boyunca eşlerin yaşamını devam ettirdikleri konuta aile konutu deniyor. Peki, aile konutunun eşe tahsisi nasıl olur? Aile konutunun eşe tahsisi için nereye başvurulur?

Aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Birikimini gayrimenkulde değerlendirmek isteyenler ikinci el konuta yöneldi!

Ardı arkası gelmeyen inşaat projeleri yüksek fiyatlarla alıcılarını beklerken, birikimini gayrimenkulde değerlendirmek isteyenler de ikinci el konuta yöneldi. İc dekorasyonla makyajlanarak satılan evler sektörü hareketlendirdi.

Aile konutu şerhi ne zaman kalkar?

Tapuya aile konutu şerhinin konulabilmesi için; eşlerden birisinin adına kayıtlı ev için diğer eş yada eşler müştereken tapuya başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi ne zaman kalkar?

konuta aile şerhi Haberi

konuta aile şerhi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında geçen yıl 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konuldu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, ülke genelinde tapu kütüğüne şerh edilen aile konutu uygulaması hakkında bilgi verdi. 


Aile konutu şerhinin, malik eşin, diğer eşin rızası bulunmadan taşınmazı satmasını ve ipotek etmesini engellediğini belirten Güllüce, böylelikle diğer eşe hukuki koruma sağlandığını söyledi. Güllüce, uygulamanın, eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruduğunu kaydetti. 


Uygulamadan nasıl yararlanılacağını anlatan Güllüce, başvuruların, evlilik cüzdanı ve ikametgah belgesiyle tapu müdürlüklerine yapıldığını ifade etti. 


Aile konutu şerhinin, evliliğin sona ermesi durumunda malik eş, evlilik sürerken ise şerhi koyduran eş tarafından tapudan kaldırılabildiğini dile getiren Güllüce, "Şerhin konulmasında...