06 / 05 / 2024

konuta talep canlılığı ne durumda

konuta talep canlılığı ne durumda

Yılın ilk yarısında konut satışları geçen yıla göre yüzde 21 artarak 635 bine ulaştı. Milliyet'in köşe yazarı Güngör Uras, 30 Temmuz 2015 tarihli köşe yazısında konut fiyatları ve konut satışları ile ilgili bilgi verdi.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Ziya Yılmaz: Nitelikli konuta talep çok yüksek!

Yaptığı açıklamada nitelikli konuta güçlü bir talebin olduğunu belirten DAP Holding çatısı altında faaliyet gösteren DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin emtia fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söyledi.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Markalı arsa sektörü gittikçe büyüyor! Arsa yatırımına talep artıyor!

Arsaya olan talebin canlılığını ve bu alandaki marka sayısının azlığı fark eden bazı şirketler, son zamanlarda markalı arsa satışları için düğmeye bastı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Konuta talep hız kesmedi!

Son zamanlarda artan konut fiyatlarına rağmen konuta olan talep hız kesmeden büyümeye devam ediyor.  Mart ayında Türkiye'de konut satışları bir önceki aya göre 37.5, 2021 yılının aynı dönemine göre de 20.6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Konuta talep arttı: Kredi kullanımı katlandı!

Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faiz oranları 28 Ocak haftasında 24 baz puan düşerek yüzde 17,94 oldu. Konut kredisi kullanımında da artış görülüyor. 

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!

Döviz kurundaki dalgalanmalara rağman emlak sektöründe canlılık devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı veriler baz alındğında konut satışlarındaki artış göze çarpıyor.

Faiz indirimiyle yeni konutlara talep artacak!

Kamu bankaları tarafında ikinci kez uygulanan faiz indirim kararı sonrasında yeni konutların inşaatında hareketlenme bekleniyor. Sektör, faiz indiriminin üretime canlılık katacağını düşünüyor. 

Beykoz'daki satılık yalılar sahiplerini bekliyor!

İstanbul'un sahil bölgelerinden Beykoz'da yalı piyasasında canlılık yaşanıyor. Bu sene 85 satılık yalı ilanı bulunuyor. Yalıların fiyatı 3 milyon TL'den başlıyor.

Türkiye'de konut talebi canlılığını koruyor!

Türkiye'de konuta olan talebin artmaya devam ettiğini dile getiren Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, artan emtia fiyatları nedeniyle fiyatların da yükseldiğini dile getirdi.

Konuta talep arttı!

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binhan Elif Yılmaz, son zamanlarda konut satışlarında yaşanan artışları değerlendirdi.  

Düşük faizli güçlendirme kredisi sektöre canlılık getirecek!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Emlak Katılım Bankası tarafından kentsel dönüşüm ve güçlendirme için sunulacak devlet destekli krediye ilişkin açıklamada bulundu. 

konuta talep canlılığı ne durumda Haberi

konuta talep canlılığı ne durumda

30 Temmuz 2015 tarihli köşe yazısında ev fiyatlarının ve satışlarının arttığını ifade eden Güngör Uras, konuta talep canlılığının korunacağını ifade etti.


İşte o köşe yazısı:


""Bu yılın ilk yarısında konut satışları geçen yıla göre % 21 artışla 635 bine ulaştı.


Ekonomide durgunluk var. Hane halkının harcanabilir geliri ve tüketim harcamaları artmıyor. Böyle olduğu halde konut satışlarında yüzde 21 artış var.


Acaba konut fiyatları ucuzladığı için mi satışlar artıyor?


Merkez Bankası’nın (Nisan 2014-Nisan 2015) konut fiyatları endeksine göre, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 18.50 oranında. İstanbul’daki konut satış fiyatlarında 12 ayda yüzde 29, İzmir’de yüzde 15, Ankara’da yüzde 12 yüzde artış oldu.


Enflasyon yüzde 8’lerde dolaşırken konut fiyatlarının İstanbul’da yüzde 29 artmasına rağmen, acaba halk neden konut alıyor?


Talep canlı durumda


Banka kredileri mi ucuzladı? Banka...