30 / 04 / 2024

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır

Çöp vergisi; Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gereken vergi olarak biliniyor. Peki, konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır?

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

Heifer kablosuz dikey süpürge peşin fiyatına 9 taksit imkanıyla Bim’e geliyor! Bim 21 Ekim 2022 fiyat listesi

Bim marketler zinciri 21 Ekim Cuma günü için yeni bir katalog yayınladı. Yeni aktüel katalogda pek çok ürünün yanı sıra Heifer markasına ait şarjlı kablosuz dikey süpürge peşin fiyatına 9 taksit imkanıyla satışa sunulması dikkat çekti. Peki başka hangi ürünler Bim’e geliyor?

TCL Robot süpürgesi peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla Bim’e geliyor! Bim 14 Ekim 2022 fiyat listesi

Bim marketler zinciri her hafta yayınladığı dopdolu kataloğu ve zengin ürün yelpazesiyle vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Bu hafta 14 Ekim Cuma günü yani bugün için yayınladığı katalogda TCL markasına ait robot süpürge peşin fiyatına 9 taksit imkanıyla Bim marketlerde.

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 

400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer,8 aydır kayıp. 

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi açıldı!

Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar ve Avrupa’dan gelen birçok hastaya tedavi hizmeti veren Batıgöz Sağlık Grubu’na ait İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi Hatay’da açıldı. 

Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap'ın kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap projesinde, 29397 Ada 10 Parsel ve 29397 Ada 11 Parsel Konutlar ile Bu Konutlara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Kesin Kabul Tutanağı onaylandı.

TOKİ Kuzey Ankara Girişi projesi onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kuzey Ankara Girişi'ndeki konutlar için onarım ihalesi!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark, Kıvılcım Kocabıyık'a ait!

Boğaziçi'nde yeni mekanlar açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kıvılcım Pınar Kocabıyık'a ait 5 bin metrekarelik yeni mekanda onlardan biri.

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkartılıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarlandı.

TOKİ Kuzey Ankara Girişi konut onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1 -3 -5 -6 -7 -8 -9 ve 15 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır Haberi

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina kullanıcılarının ödemesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisini binanın sahibi değil, bina kullanıcısı ödemekle yükümlü sayılıyor. 


Diğer bir ifadeyle çevre temizlik vergisi olarak bilinen çöp vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor.


Çöp vergisi hesaplaması!

Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2015 yılı güncel fiyatları şu şekilde; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor. 


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp vergisinin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit...