04 / 05 / 2024

Konutlara ilişkin verginin tahakkuku

Konutlara ilişkin verginin tahakkuku

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında konutlara ilişkin verginin tahakkuku ve ödenmesi konusu'nu kaleme aldı...

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

Arkeolojik sit alanları yapılaşma kararına ilişkin 13 sorun TBMM'de!

Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan 1. derece arkeolojik sit alanlarında geçici yapılaşma konusunda alınan bazı kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan 13 soru sordu..

Denizli Gündoğdu Mahallesi’ndeki enkaza ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'deki bir mahallenin yıkılmasından sonra ortaya çıkan enkaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya sordu..

Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin 5 sorun mecliste!

Antalya Milletvekili Devrim Kök, Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök sorularını Sağlık Bakanı Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na yöneltti..

EGO arsasına ilişkin 8 sorun mecliste!

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da EGO arsasına yüksek katlı yapılaşmaya açılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu.

Tire-Belevi yoluna ilişkin 6 sorun mecliste!

Tire-Belevi yolu çalışmalarına ilişkin sorunlar TBMM gündemine taşındı. İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı.

Kanal İstanbul'a ilişkin 24 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Kanal İstanbul Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na yönelten Yedekçi ilk olarak Kanal İstanbul projesinin ekolojik, ekonomik olarak Marmara ve Karadeniz'e etkilerini sordu..

Milas Üçyol Kavşağı'na ilişkin 5 sorun mecliste!

Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Milas Üçyol Kavşağı'nın yapımına ilişkin sorunları TBMM gündemine taşıdı. Üstündağ, hazırladığı önerge ile sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti..

Manisa Turgutlu OSB projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Manisa Turgutlu 1. OSB projesine ilişkin sorunlar Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından meclise taşındı. Akçay sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti..

Atatürk Havalimanı'na ilişkin 8 sorun TBMM gündeminde!

Atatürk Havalimanı'nın genişletilme çalışmalarına ilişkin sorunlar, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından TBMM gündemine taşındı. Yarkadaş hazırladığı yazılı soru önergesini Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.

Edirne Keşan'daki tarihi kaleye ilişkin sorunlar mecliste!

Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan bir tarihi kaleye ilişkin güvenlik sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Bircan, sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a yöneltti..

ÇED raporlarına ilişkin 6 sorun meclise taşındı!

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, başta Yüzülebilir Körfez Projesi olmak üzere ÇED raporlarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Altıok, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.

TOKİ konutlarına ilişkin 5 sorun mecliste!

Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TOKİ tarafından yapılan konutlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Tor, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti..

Konutlara ilişkin verginin tahakkuku Haberi

Konutlara ilişkin verginin tahakkuku


a) Konutlara İlişkin Verginin Tahakkuku ve Ödenmesi Konutlara ait çevre temizlik vergisi, belediyeler tarafı ndan su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına 01.01.2013 yılında büyükşehirlerde 24 Kuruş, diğer yerlerde 19 Kuruş, kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5.000'den az olan belediyelerde bulunan konutlarda 9 Kuruş olarak hesaplanacak ve su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılacaktır. Bu suretle tahakkuk eden vergi, su tüketim bedeli ile birlikte belediyelerce tahsil edilecektir. 

Su ve kanalizasyon hizmetleri ayrı bir kanunla düzenlenmiş bulunan Büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanlardaki konutlara ait çevre temizlik vergisi ise 20.11.1981 tarihli ve 2560 sayılı Kanun hükümlerine göre kurulan su ve kanalizasyon idarelerince aynı esaslara göre tahakkuk ettirilerek tahsil edilecektir. 


b) İşyeri ve Diğer Şekillerde Kullanılan Binalara ilişkin Verginin Tahakkuku...