06 / 08 / 2024

konutlarda enerjiden tasarruf

konutlarda enerjiden tasarruf

Ülkemizde harcanan toplam enerjinin yaklaşık yüzde 40’ın konutlarda, konutlarda tüketilen enerjinin ise yaklaşık yüzde 70’i kış aylarında ısıtma ve yaz aylarında serinleme amaçlı klima ve elektrik kullanımı ile gerçekleşiyor.

Hoover Hfdn 1L360ow-17 5 Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri neler? 4 Mart 2023 fiyat listesi

Hoover Hfdn 1L360ow-17 Bulaşık Makinesi, sahip olduğu 5 farklı yıkama programı ve enerjiden tasarruf ettiren ergonomik yapısıyla ev hanımlarının tercih ettiği beyaz eşyalardan biri oluyor.

Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi en ucuza nereden satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi, 5 farklı yıkama programı, enerjiden tasarruf ettiren fonksiyonları ve sessiz çalışma özelliği ile ilgileri üzerine çekiyor. Peki bu yıkama modları neler? 

Arçelik 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 19 Şubat 2023 fiyat listesi

Yıkanan çamaşırları hızlı ve hijyenik bir şekilde kurutan ısı pompalı Arçelik kurutma makinesi, iç hacim kapasitesi ve çalışma mod  seçenekleri ile pratik kullanım sayesinde zamandan ve enerjiden tasarruf ettiriyor. Kurutma makinesi kırışık önleme programı nedir? İşte detaylar..

Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı'da kaçırılmayacak indirim fırsatı ! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Tasarımıyla dikkat çeken özellikleri ile bulunduğu ortamı sıcak tutan Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı  boyunun küçük olması sayesinde enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Ayrıca wifi özelliği bulunuyor. Peki ürünün diğer özellikleri neler? 

Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Space Gray Black 2.999 TL! Özellikleri nedir? 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfak severler için pratiklik sağlayan ürün hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenize yardımcı oluyor.

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

Eski binalarda enerjiden 2 milyar dolar tasarruf edilebilir!

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Levent Taşkın: "Türkiye'deki eski binaların hepsinde akıllı ve enerji verimliliği yüksek ısıtma-soğutma sistemleri kullanılsa yılda 2 milyar dolar tasarruf edilecek." dedi.

Kentsel dönüşümde 'Süper Kent Projesi' modeli!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde “Süper Kent Projesi”ni hayata geçiriyor. Projeyle mevcut yapılar, yeni yapılar ve 7 kattan düşük katlı konutlarda enerji tasarruf performansına göre faiz desteği verilecek.

Konut yalıtımıyla yılda 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanır!

Şeker Mortgage Finans Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, enerji tüketiminin yüzde 26’sının konutlarda yapıldığını belirterek, konutların yalıtılması halinde yılda 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Artema Q-Line Blueco armatür ile enerjiden tasarruf!

Artema, sürdürülebilirlik anlayışını, maksimum su ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik olarak geliştirilen Q-Line Blueco armatürle ortaya koyuyor. Artema Q-Line Blueco armatür ile enerjiden tasarruf edebiliyorsunuz.

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini belirtti

Isı yalıtımı hem istihdam hem tasarruf yaratacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini, 51 bin kişiye de yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak!

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak. İZODER Başkanı Erdoğan "Bu planın uygulanmaya başlanmasıyla önemli adımların atılacağı yalıtım sektöründe hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

konutlarda enerjiden tasarruf Haberi

konutlarda enerjiden tasarruf

Ülkemizde harcanan toplam enerjinin yaklaşık yüzde 40’ın konutlarda, konutlarda tüketilen enerjinin ise yaklaşık % 70’i kış aylarında ısıtma ve yaz aylarında serinleme amaçlı klima ve elektrik kullanımı ile gerçekleşiyor.

Bir konutta enerji kayıpları yaklaşık yüzde 40 oranında duvarlardan, yüzde 25 oranında çatıdan, yüzde 20 oranında pencerelerden ve yüzde 15 oranında da zeminden kaynaklanıyor. Avrupa ülkelerine göre, kişi başına tükettiğimiz enerji miktarı 1/3 az olmasına rağmen, ısınma için yüzde 100 daha fazla enerji tüketiliyor. Ülkemizde ısıtmak için harcanan enerji örneğin Fransa'dan yaklaşık yüzde 50, İsveç'ten ise yüzde 23 daha fazla.

Konutlarda enerji tasarrufu sağlamak için enerji sınıfı yüksek beyaz eşyalar ve tasarruflu aydınlatmalar kullanılıyor. Dış cephe ısı yalıtımının uzman markası Baumit, bu önlemlerin yanı sıra profesyoneller tarafından doğru şekilde yapılacak bir ısı yalıtımı ile yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlamanın ve faturalarda bunun yansımalarını görmenin mümkün olduğuna...