04 / 05 / 2024

konutlarda gecikme tazminatı

konutlarda gecikme tazminatı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede gecikme tazminatı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Milyonluk lüks konutlarda deprem şoku: Bedeli istenip tazminat davası açılabilir!

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni yapılan ve milyon liralara satılan lüks rezidanslarda da büyük hasarlar oluştu. Uzmanlar müteahhittin kusuru ve ayıbı olması halinde bedel talebi ve tazminatın gündeme gelebileceğini vurguluyor.

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

Dikkat! Geciken site aidatına faiz işler!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı öder. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabilir.

Aidat ve ortak gider borcu için faiz uygulanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir yazınızda gecikme faizi ve gecikme tazminatını konu yapmışsınız ama ben bu konuyu tam anlayamadım. İkisi arasındaki fark nedir? Bizim binada yönetim aylık yüzde 2 faiz uygulayacağını söylüyor. Şimdi bu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Aidatını ödemeyene icra takibi!

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

Site aidatlarında gecikme tazminatı ve faiz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site aidatlarında gecikme tazminatı ve faiz" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

5 maddede gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede gecikme tazminatı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Aidatlarda gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Aidatlarda geçikme tazminatı" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

Kooperatif gecikme faizi hesaplama!

Kooperatiflerde ortakların yüklendikleri paylar için ödeyebilecekleri para tutarı anasözleşmede belirtiliyor. Peki, kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? Kooperatif gecikme faizi ne kadar? İşte kooperatif gecikme faizi hesaplamaları..

TOKİ konutlarda en düşük artış oranı uyguluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, konutlarda en düşük artış oranını uyguladıklarını belirterek "Memur maaşı artış oranı ve TEFE-TÜFE'den en düşük olan ile artış yapıyoruz.

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme tazminatı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İnşaatın zamanında tamamlanmaması halinde dava açılabiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme tazminatı ve fesih davası..

konutlarda gecikme tazminatı Haberi

konutlarda gecikme tazminatı

1.Site aidatları hakkında en çok tartışma konusu yapılan kavram “ gecikme tazminatıdır”


2.Gecikme tazminatı, faiz değildir.


3.Gecikme tazminatı, aidatın ödendiği tarihteki, kanuni aidat miktarıdır.


4.Site yönetimi, geciken değil; ödenmeyen aidat hakkında yasal süreç başlatır.


5. Ödenmeyen aidatın tahsili, icara iflas hukuku esaslarında yapılır.


www.arsiyonder.org 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


6 maddede konut sitelerinin gece...