01 / 05 / 2024

Konutlarda sel riski

Konutlarda sel riski

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili bazı bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Selden etkilenen ve sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapımı sürecini başlattık" dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu! İş göremezlik ödeneği verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak" dedi.

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Sel gelince yükselen ev, sel riskli olan bölgelere umut oldu!

Birleşik Krallık’ta bazı bölgelerde sel riski sebebiyle ev inşa etmek yasak... Larkfleet Group adlı inşaat şirketi bu problemi çok basit bir mantıkla çözmek istiyor: Yükselen Ev (Elevating House).

Konutlarda en sık görülen riskler sel, yangın ve hırsızlık!

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Her 40 kişiden biri sel riski altında!

Küresel ısınmanın etkileri hakkında bir rapor hazırlayan Climate Central' a göre önümüzdeki yüzyılda en az 177 milyon kişi düzenli seller yüzünden önemli ölçüde zarar görecek...

Afet riski raporu!

Riskli yapı, deprem, sel, heyelan gibi muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı yapılar olarak tanımlanıyor. Peki bir yapı için afet riski raporu nasıl alınır?

Singapur'da nüfusun yüzde 80'i sosyal konutlarda yaşıyor!

Dünyanın yükselen ekonomilerinden Singapur'da nüfusun neredeyse yüzde 80'i sosyal konutlarda yaşıyor

Konya Selçuklu'da 2 milyon 400 bin TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya Selçuklu'da fabrika idari binası ve arsası toplam 2 milyon 400 bin TL'ye icradan satılıyor...

Beşiktaş'ta deprem riski nedeniyle 6 katlı apartman yıkıldı!

Beşiktaş Dikilitaş'ta 6 katlı bir apartman deprem riski taşıması nedeniyle yıkıldı. Yıkım çalışmaları çevre sakinlerini tedirgin etti...

Konutlarda sel riski Haberi

Konutlarda sel riski


Türkiye’nin en köklü sigorta şirketleri arasında yer alan Generali Sigorta’nın “Konut Hasar Araştırması” ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor. 


Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin (GAM) Türkiye genelinde yaptığı hasar araştırmasına göre, 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizde sigortalanma oranı ise yüzde 16’lar gibi düşük bir seviyede bulunuyor. Türkiye’de konut poliçesi yaptırılanların sayısının sadece 3 milyon düzeyinde seyrettiği belirtilirken bu oran gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye’deki sigortalılık oranının ne kadar düşük bir seviyede kaldığını gösteriyor. 


Araştırmaya göre, il bazında inceleme yapıldığında konutlarda sigortalılık oranı İstanbul ve Ankara’da daha yüksek iken kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek...